Εκτός ο Αναστασιάδης στο δείπνο της Συνόδου, λόγω Ακιντζί

Εκτός ο Αναστασιάδης στο δείπνο της Συνόδου, λόγω Ακιντζί

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα σύντομο μήνυμα, πριν από λίγη ώρα, ο Υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας ανακοίνωσε την άφιξη του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί στην Κωνσταντινούπολη. Όπως ανακοινώνει ο Βολκάν Μποζκίρ, ο κ. Ακιντζί μεταβαίνει στην Πόλη για να συμμετάσχει στην σύνοδο ανθρωπιστικής κρίσης.

Η «Κ» πληροφορείται και από τη συντακτική ομάδα της τ/κ εφημερίδας Κίμπρις, ότι γύρω στις 20.30 την είδηση επιβεβαίωσε και το Μπαϊρακ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ακιντζί μετέβη στην Πόλη με αεροπλάνο που στάλθηκε από την Τουρκία. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει έρθει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από την Τ/κ ηγεσία.

Η όλη εξέλιξη κρατήθηκε μυστική μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ακιντζί μεταβαίνει στην Πόλη λίγο μετά την άφιξη του Κύπριου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Οι πρώτες πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι η παρουσία των δυο ηγετών της Κύπρου σε μια διεθνή σύνοδο είναι μια ενθαρρυντική και θετική εξέλιξη για το Κυπριακό.

Κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται σύμφωνα με πληροφορίες απο την ελληνοκυπριακή πλευρά η οποία πληροφορήθηκε άμεσα σχεδόν την αναχώρηση Ακιντζι για την Κωνσταντινούπολη.

Σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Νικος Αναστασιαδης δεν θα παραβρεθει στο δείπνο των αρχηγών κρατών στα πλαίσια της Συνόδου.

Υπενθυμίζεται οτι στη Σύνοδο λαμβάνουν μέρη μόνο αρχηγοί κρατών, και βάσει πρωτοκόλλου δεν μπορεί να παρακαθίσει κανείς άλλος, γεγονός που δεν εμπόδισε την τουρκική πλευρά έστω και την ύστατη να "δημιουργήσει" μια θέση για τον κ. Ακιντζι.

Με αυτο το σκεπτικό δεν είχε κληθεί στη Σύνοδο ο κ. Ακιντζι ευθύς εξαρχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή