Πιθανότητες για ντιμπέιτ Ντόναλντ Τραμπ – Μπέρνι Σάντερς

Πιθανότητες για ντιμπέιτ Ντόναλντ Τραμπ – Μπέρνι Σάντερς

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την πραγματοποίηση μεταξύ τους τηλεοπτικής συζήτησης εξερεύνησαν την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπέρνι Σάντερς, με στόχο τη δημιουργία τηλεοπτικού «σόου» ικανού να σπάσει κάθε ρεκόρ ακροαματικότητας.

Οι δύο άνδρες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για μία τέτοια συζήτηση, παρότι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί υποψήφιοι δεν συνηθίζουν να αντιπαρατίθενται πριν από την ανάδειξη του υποψηφίου κάθε κόμματος στα συνέδριά τους.

«Θα μου άρεσε πολύ ένα ντιμπέιτ με τον Μπέρνι. Τα νούμερα θα ήταν πρωτοφανή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, που εξασφάλισε και μαθηματικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών χάρη στη δημόσια υποστήριξη των τελευταίων «αδέσμευτων» συνέδρων, οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει την προτίμησή τους ενόψει του συνεδρίου το καλοκαίρι.

Ερωτηθείς για την προοπτική ντιμπέιτ Τραμπ – Σάντερς, ο επικεφαλής της εκστρατείας του γερουσιαστή από το Βερμόντ, Τζεφ Ουίβερ, είπε: «Ελπίζω ο κ. Τραμπ να μη λιγοψυχήσει. Ο Μπέρνι κι εγώ ελπίζουμε ότι ο κ. Τραμπ θα έχει το θάρρος να ανέβει στη σκηνή, τώρα που είπε ότι θα ήθελε να το κάνει».

Το στρατόπεδο του Μπέρνι Σάντερς επιθυμεί διακαώς την πραγματοποίηση ενός τέτοιου ντιμπέιτ, μετά την άρνηση της Χίλαρι Κλίντον να αντιπαρατεθεί τηλεοπτικά μαζί του. Οι δημοσκοπήσεις για την αναμέτρηση της Καλιφόρνιας δίνουν μεγάλο προβάδισμα στην κ. Κλίντον.

Σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την εικόνα του, προκαλώντας παράλληλα προβλήματα στον Σάντερς, ο Τραμπ πρότεινε χθες ο κάθε υποψήφιος που επιθυμεί να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ στην Καλιφόρνια πριν από την 7η Ιουνίου, να καταθέσει ένα εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπική οργάνωση, καθώς και όλα τα έσοδα των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή