Η ιστορική έπαυλη του Playboy «περνάει» σε νέα χέρια

Η ιστορική έπαυλη του Playboy «περνάει» σε νέα χέρια

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «ιστορικής» σχεδόν σημασίας «έπαυλη του Playboy» όπου μέχρι πρόσφατα κυκλοφορούσαν ημίγυμνα τα καλλίγραμμα «κουνελάκια», οι καλλονές που κοσμούσαν τις σελίδες του ανδρικού περιοδικού, αλλάζει χέρια και από τον ιδιοκτήτη της Χιου Χέφνερ πωλείται στον δισεκατομμυριούχο γείτονα και ιδιοκτήτη εταιρείας παρασκευής των κατεψυγμένων εδεσμάτων Twinkies, Ντάρεν Μητρόπουλο.

Ο 90χρονος Χιου Χέφνερ, ιδιοκτήτης της έπαυλης στη νότια Καλιφόρνια και του περιοδικού Playboy θα εξακολουθήσει να διαμένει εκεί μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο νέος ιδιοκτήτης, ο Ντάρεν Μητρόπουλος είναι μόλις 32 ετών και ζει στη διπλανή έπαυλη την οποία αγόρασε από τον Χέφνερ το 2009 έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μητρόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης της επενδυτικής εταιρείας που κατέχει τα Hostess Brands, της εταιρείας δηλαδή που κατασκευάζει τα Twinkies και πολλά άλλα εδέσματα.

Ποια είναι τα σχέδιά του δεν είναι ακριβώς γνωστά, αλλά όπως δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal, στόχος του είναι να συνενώσει τις δύο επαύλεις, δημιουργώντας ένα τεράστιο κτήμα 28 στρεμμάτων όταν αποβιώσει ο Χέφνερ. Mάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Μητρόπουλος τόνισε ότι η «κληρονομιά της έπαυλης υπερβαίνει τη φήμη της», καθώς και ότι «η δυνατότητα να είναι οικοδεσπότης σε αυτό το σπίτι είναι ένα ανέλπιστο προνόμιο». Ωστόσο ο νέος ιδιοκτήτης αρνήθηκε να αποκαλύψει έναντι ποιου ποσού πωλήθηκε η έπαυλη. Πάντως, η τιμή του ακινήτου είχε εκτιμηθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά στις αρχές του χρόνου.

Η φημισμένη έπαυλη, που διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, αλλά και αίθουσα παιχνιδιών, οικιακό κινηματογράφο, κελάρι με κρασιά, γυμναστήριο, γήπεδα τένις, πισίνα και τέσσερις ξενώνες, ανοικοδομήθηκε το 1927 και αγοράστηκε από τον Χέφνερ το 1971 έναντι 1 εκατ. δολ.

Ονομαστά πάρτι

Αποτέλεσε σύμβολο των υπερβολών του Χόλιγουντ και στις εντυπωσιακές αίθουσες και κυρίως γύρω από την πισίνα διοργανώθηκαν τα ονομαστά πάρτι, όπου ο ενδυματολογικός κανόνας για τις γυναίκες επέβαλε να φορούν μόνο εσώρουχα. Φημολογείται ότι ο Ελβις Πρίσλεϊ κοιμήθηκε μονομιάς με οκτώ «κουνελάκια» σε μία από τις επισκέψεις του, ενώ ο Τζον Λένον έκαψε έναν πίνακα του Ματίς με αναμμένο τσιγάρο. Το 2015 δημοσιογράφοι του Playboy ανακάλυψαν σχέδια των μυστικών περασμάτων (σηραγγών), που ένωναν τη θρυλική έπαυλη με τα σπίτια διασήμων του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων ο Τζακ Νίκολσον και ο Κερκ Ντάγκλας. Ο ίδιος ο Χέφνερ το 2011 είχε δηλώσει ότι πλήρωνε τις ωραίες γυναίκες που φιλοξενούσε στην έπαυλη με τις οποίες είχε ερωτικές σχέσεις και μάλιστα τους έδινε χαρτζιλίκι, ενώ δεν τους επέτρεπε να εγκαταλείπουν το σπίτι μετά τις 9 το βράδυ.

H ιστορική βίλα είναι και ο τόπος που εξελίσσεται ένα από τα θέματα που έχουν συνεπάρει την αμερικανική κοινή γνώμη, το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Αμερικανό κωμικό ηθοποιό Μπιλ Κόσμπι. Η 26χρονη Χλόι Γκουίνς κατηγόρησε τον δημοφιλή ηθοποιό ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα από τα πάρτι που κατά καιρούς διοργάνωνε ο Χέφνερ το 2008. Τον περασμένο μήνα η Γκουίνς κατέθεσε αγωγή στην οποία κατονομάζει ως συνυπεύθυνο για το αδίκημα τον Χέφνερ, διότι «ενθάρρυνε, βοήθησε και ενέκρινε το συμβάν», προσκαλώντας τον Κόσμπι στο σπίτι του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή