Ενοπλη επίθεση με τέσσερις νεκρούς στο Τελ Αβίβ – βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Ενοπλη επίθεση με τέσσερις νεκρούς στο Τελ Αβίβ – βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης

Δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα σε ένα δημοφιλή χώρο καταστημάτων και εστιατορίων στο Τελ Αβίβ χθες σε μια επίθεση που έτρεψε τους πελάτες, μερικούς κρατώντας μικρά παιδιά, σε φυγή κοντά στο υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Δύο ένοπλοι συνελήφθησαν, ένας εκ των οποίων τραυματισμένος. Η αστυνομία είπε ότι οι συλληφθέντες είναι δύο Παλαιστίνιοι, συγγενείς μεταξύ τους, από ένα χωριό κοντά στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη από Ισραηλινούς Δυτική Όχθη.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι οι δύο άντρες ήταν ντυμένοι ως επιχειρηματίες και παρίσταναν τους πελάτες σε ένα εστιατόριο, όταν έβγαλαν ξαφνικά αυτόματα όπλα και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας εν ψυχρώ έναν άντρα καθώς οι άλλοι πελάτες τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ένοπλοι σκότωσαν τέσσερα άτομα στην επίθεση, που έγινε στις 9:30 μ.μ. (ίδια ώρα Ελλάδας), ενώ πέντε τραυματίστηκαν.

Η επίθεση, που έγινε μια βραδιά όπου πολλές οικογένειες είχαν βγεί στο πολυσύχναστο συγκρότημα Sarona για να χαρούν τον ήπιο καιρό, ήταν από τις πιό σοβαρές που έχουν γίνει στο Τελ Αβίβ, κέντρο επιχειρήσεων και διασκέδασης της χώρας, από τότε που ξέσπασε ένα κύμα Παλαιστινιακής βίας εδώ και οκτώ μήνες.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, επιστρέφοντας από μια επίσκεψη στη Μόσχα, έσπευσε άμεσα στο υπουργείο Άμυνας για να εκτιμήσει την κατάσταση με ανώτατους υπουργούς και επικεφαλής υπηρεσιών ασφαλείας.

"Ήμουν με την οικογένειά μου, τρώγοντας πίτσα. Ακούσαμε τους πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τί συμβαίνει, και όλοι πέσαν στο πάτωμα. Καταφέραμε να κρυφτούμε σε ένα κελάρι", είπε μια γυναίκα, που έδωσε το όνομά της ως Ανέτ, στο ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Channel 10.

Tο προσωπικό φύλαξης του συμπλέγματος Sarona ανταπέδωσε τον πυροβολισμό.

Στο πρώτο μισό της χρονιάς, Παλαιστινιακές επιθέσεις έχουν καταλήξει σε 31 θανάτους Ισραηλινών και δύο αμερικανών τουριστών. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 196 Παλαιστινίους, από τους οποίους το Ισραήλ δηλώνει ότι οι 134 είχαν σχεδιάσει τις επιθέσεις. Οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν σε συμπλοκές και διαδηλώσεις.