Ο Τραμπ αποκλείει την «Ουάσιγκτον Ποστ»

Ο Τραμπ αποκλείει την «Ουάσιγκτον Ποστ»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση Ρώσων χάκερ φέρονται να δέχθηκαν χθες τα ηλεκτρονικά δίκτυα της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC), με τους «εισβολείς» να υποκλέπτουν τη βάση δεδομένων των ερευνών του κόμματος για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ. Οι χάκερ διείσδυσαν τόσο βαθιά στο δίκτυο της DNC, που μπόρεσαν να διαβάσουν κάθε email και κάθε ηλεκτρονική συζήτηση της επιτροπής.

Στο μεταξύ, τον αποκλεισμό της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ» από την κάλυψη της προεκλογικής του εκστρατείας αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από δημοσίευση άρθρου με προκλητικό τίτλο τη Δευτέρα. «Ο Ντόναλντ Τραμπ υπαινίσσεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει ανάμειξη στην επίθεση στο Ορλάντο», έγραφε ο τίτλος το πρωί. Αργότερα ο τίτλος διορθώθηκε σε «Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να συνδέει τον πρόεδρο Ομπάμα με την επίθεση στο Ορλάντο». Ο Τραμπ έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook για «εκπληκτικά ανακριβή κάλυψη».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της «Ουάσιγκτον Ποστ» Κριστίν Κοράτι Κέλι, ο τίτλος άλλαξε χωρίς να υπάρξει επικοινωνία με το προσωπικό της εκστρατείας του Τραμπ, ώστε να αποδίδει καλύτερα τα λεγόμενά του. Ο συντάκτης της εφημερίδας Μάρτιν Μπάρον σχολίασε ότι η απόφαση του υποψηφίου «δεν είναι τίποτα λιγότερο από αποκήρυξη του ρόλου ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Τύπου». Η εφημερίδα θα συνεχίσει να καλύπτει την εκστρατεία του Τραμπ, ενώ ο δημοσιογράφος και ο φωτογράφος της παρευρέθηκαν χωρίς προβλήματα στην ομιλία του στο Νιου Χάμσαϊρ την ίδια ημέρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή