Οι διασημότητες διάλεξαν πλευρά στη Βρετανία

Οι διασημότητες διάλεξαν πλευρά στη Βρετανία

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζέιμι Ολιβερ το είπε με μια τάρτα, που με το περισσευούμενο ζυμάρι είχε στολίσει με τις λέξεις «I’m in». «Οπως πολλοί από εσάς, έχω σκεφτεί πολύ για το τι πρέπει να ψηφίσω στο δημοψήφισμα», έγραψε κάτω από τη φωτογραφία στο Instagram. «Κράτησα ανοιχτό μυαλό, αλλά τώρα χωρίς συζήτηση λέω ότι θα ψηφίσω “μέσα”. Είμαι ΜΕΣΑ ως περήφανος Βρετανός και Ευρωπαίος, ως εργοδότης 3.000 αφοσιωμένων, δουλευταράδων ανθρώπων. Ως πατέρας που θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε μια σταθερή και στιβαρή χώρα με ευκαιρίες να ταξιδέψουν και να μάθουν».

Δεκάδες Βρετανοί selebrities, από διάφορους χώρους, βγήκαν θαρρετά τις τελευταίες ημέρες και τοποθετήθηκαν σε σχέση με το δημοψήφισμα που είχε τόσο διχάσει την κοινή γνώμη στη χώρα. Η πλευρά του Remain είχε συγκεντρώσει εντυπωσιακά περισσότερα ονόματα. Μεταξύ άλλων, την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση στήριξαν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με δήλωσή του στο Instagram όπου αναφερόταν στους ξένους συμπαίκτες του, η σύζυγός του Βικτόρια και ο Γκάρι Λίνεκερ από τον χώρο του αθλητισμού. Από τη μουσική βιομηχανία, ο Ελτον Τζον, ο Σάιμον Κάουελ και ο Μπομπ Γκέλντοφ μεταξύ άλλων, η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, οι σπουδαίοι ηθοποιοί Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, σερ Πάτρικ Στιούαρτ και Ντάνιελ Κρεγκ ο οποίος φόρεσε μπλουζάκι με σύνθημα «Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί», ο Τζον Χερτ, ο Ιντρις Ελμπα, η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ και η Κίρα Νάιτλι. Σημαντική ήταν, τέλος, η τοποθέτηση του σερ Στίβεν Χόκινγκ, από τον χώρο των επιστημών, που είπε ότι «η πρόοδος έρχεται από τη συνεργασία».

Από την πλευρά του Leave, ξεχώρισαν τα ονόματα του μέλους των Μόντι Πάιθον Τζον Κλιζ («Αν πίστευα ότι υπήρχε πιθανότητα μεγάλης αλλαγής στην Ε.Ε., θα ψήφιζα να μείνουμε, αλλά δεν υπάρχει»), ο Ρότζερ Ντάλτρεϊ των The Who, που έγραψε στη «Μίρορ» ότι «η χώρα μας δεν πρέπει να φοβηθεί τις επιπτώσεις της εξόδου», ο σερ Μάικλ Κέιν που δήλωσε ότι «αν δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές, θα πρέπει να βγούμε» και το μοντέλο και ηθοποιός Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ που είπε ότι «αν αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε κανονικούς γλόμπους και δυνατά σεσουάρ αν θέλουμε, ψηφίζω Brexit». Πολλοί σταρ της Μ. Βρετανίας περιορίστηκαν σε μια δήλωση υπέρ της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία. «Κάθε ψήφος μετράει. Είναι πολύ σημαντικό. Ακούστε τις συμβουλές όσων εμπιστεύεστε. Ψηφίστε», κάλεσε το κοινό ο ηθοποιός Τομ Χίντλεστον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή