Νέα επίθεση εναντίον του Τύπου εξαπέλυσε ο Τραμπ

Νέα επίθεση εναντίον του Τύπου εξαπέλυσε ο Τραμπ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση εναντίον αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην πρεοεκλογική του εκστρατεία εξαπέλυσε ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του, στο Σινσινάτι της Πολιτείας Οχάιο, ο Τραμπ κατηγόρησε τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ότι έχουν αποδυθεί σε εκστρατεία σπίλωσής του για λογαριασμό της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Στην αιχμή του δόρατός του βρέθηκε το CNN, το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ παρέφρασε ως Clinton News Network (Ενημερωτικό Δίκτυο Κλίντον).

Στην επιθετικών τόνων ομιλία του, που κράτησε μία ώρα, ο υποψήφιος υπερασπίστηκε την επιλογή των υπευθύνων για την προεκλογική του εκστρατεία να αναρτήσουν στο Twitter, την εβδομάδα που πέρασε, φωτογραφία της Κλίντον που συνοδευόταν από ένα αστέρι, με την ένδειξη «η πιο διεφθαρμένη υποψήφια που είχαμε ποτέ». Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες επικρίσεις εναντίον του επιτελείου Τραμπ, που κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό, καθώς θεωρήθηκε ότι παρέπεμπε στο Αστρο του Δαβίδ.

Απαντώντας, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι επρόκειτο για το γνωστό αστέρι του Αμερικανού σερίφη και ότι μόνο «άρρωστοι άνθρωποι» θα μπορούσαν να κάνουν οποιαδήποτε συσχέτιση με το εβραϊκό σύμβολο. Αργότερα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ανάρτησε στο Twitter μήνυμα με το εξώφυλλο ενός βιβλίου που αναφέρεται σε ταινία της Disney και είχε το ίδιο αστέρι σε περίοπτη θέση. «Πού είναι η οργή γι’ αυτό το βιβλίο της Dinsey; Είναι κι αυτό Αστέρι του Δαβίδ;», διερωτήθηκε ρητορικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Προς υπεράσπισή του έσπευσε και ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κουσνέρ, εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματίας και εκδότης που έχει παντρευτεί την κόρη του, Ιβάνκα. Ο Κουσνέρ χαρακτήρισε «εξωφρενικές» τις κατηγορίες εναντίον του Τραμπ περί αντισημιτισμού, υπενθυμίζοντας ότι η κόρη του ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό και μεγαλώνει τα παιδιά της σύμφωνα με αυτή τη θρησκεία.

Στην ίδια ομιλία του, στο Σινσινάτι, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε και στον Σαντάμ Χουσεΐν, για τον οποίο δήλωσε: «Ηταν ένας πραγματικά κακός άνθρωπος, αλλά υπήρξε καλός σε ένα πράγμα: στο να σκοτώνει τους τρομοκράτες». Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν παρέλειψε, βέβαια, να επιτεθεί εναντίον της Κλίντον για τη χρήση ιδιωτικού διαμετακομιστή στην ηλεκτρονική της αλληλογραφία όσο ήταν υπ. Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά της την καθιστά ακατάλληλη για το προεδρικό αξίωμα. Δεν δίστασε μάλιστα να την κατηγορήσει ότι δωροδόκησε την υπ. Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς για να μην ασκηθεί δίωξη εναντίον της γι’ αυτή την υπόθεση.

Χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, στο Κογκρέσο, με τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα υπερασπιστεί τις αρχές και την ενότητα του κόμματος. Ηταν μία ακόμη προσπάθεια του Τραμπ να κερδίσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου, δύο εβδομάδες πριν από την εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος, η οποία θα τον ανακηρύξει επίσημα προεδρικό υποψήφιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή