Ερντογάν: Το NATO να ασχοληθεί περισσότερο με τις απειλές κατά της Τουρκίας

Ερντογάν: Το NATO να ασχοληθεί περισσότερο με τις απειλές κατά της Τουρκίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα στο NATO καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Τουρκία απεύθυνε ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως η Συμμαχία οφείλει να «επικαιροποιήσει» τον εαυτό της ώστε να αντιμετωπίσει καλύτερα τις νέες απειλές που υπάρχουν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής του NATO στη Βαρσοβία, όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί πρωτίστως η ρωσική επεκτατικότητα στην Ανατολική Ευρώπη, ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι περιμένει από τους συμμάχους να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Το μήνυμα του τούρκου προέδρου ήλθε λίγες ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου έχασαν τη ζωή τους 45 άνθρωποι, αλλά και σειράς άλλων βομβιστικών χτυπημάτων στη Μέση Ανατολή.

«Η έννοια της απειλής διέρχεται μία σοβαρή αλλαγή. Το NATO πρέπει να είναι πιο ενεργό και να επικαιροποιήσει τον εαυτό του εναντίον των νέων απειλών για την ασφάλεια», επισήμανε.

«Όπως μπορούμε να δούμε, η διεθνής ασφάλεια γίνεται πιο εύθραυστη», συμπλήρωσε.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης, οι τουρκικές Αρχές εκτιμούν ότι το χτύπημα στο «Ατατούρκ» πραγματοποιήθηκε από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Το χτύπημα στην Πόλη ακολουθήθηκε από ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαγκλαντές, το Ιράκ και στη Σαουδική Αραβία με περισσότερους από 300 νεκρούς, επιθέσεις που συνέπεσαν με τη λήξη του Ραμαζανιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή