Κλίντον και Τραμπ επιλέγουν αντιπροέδρους

Κλίντον και Τραμπ επιλέγουν αντιπροέδρους

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία για την επιλογή των υποψηφίων αντιπροέδρων βρίσκονται η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των επικείμενων συνεδρίων των δύο μεγάλων κομμάτων. Σύμφωνα με πηγές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει τον παρτενέρ του στην εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο αύριο Παρασκευή. Από χθες, οι πιθανότητες άρχισαν να κλίνουν υπέρ του κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς. Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε τον Πενς στην κατοικία του, στην Ιντιανάπολις, χθες το πρωί, συνοδευόμενος από την κόρη του Ιβάνκα και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ. Το βράδυ της Τρίτης, ο Πενς παρουσίασε τον Τραμπ σε συγκέντρωση των Ρεπουμπλικανών, στο Ουέστφιλντ, όπου ο προεδρικός υποψήφιος ενίσχυσε τις εικασίες περί επιλογής του κυβερνήτη της πολιτείας για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου δηλώνοντας: «Δεν ξέρω αν αύριο θα είναι ο κυβερνήτης σας ή ο αντιπρόεδρος. Ποιος στην ευχή το ξέρει;».

Πλην του Πενς, ως πιθανοί υποψήφιοι αντιπρόεδροι εμφανίζονται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νιουτ Γκίνγκριτς, ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι και ο απόστρατος αντιστράτηγος Μάικλ Φλιν. Το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών αρχίζει στη Δευτέρα στο Κλίβελαντ. Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον εξετάζει το ενδεχόμενο να επιλέξει ως υποψήφιο αντιπρόεδρο τον απόστρατο ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη, πρώην ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Στη λίστα των πιθανών αντιπροέδρων περιλαμβάνονται επίσης οι γερουσιαστές Ελίζαμπεθ Ουόρεν και Τιμ Κέιν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η Κλίντον διευρύνει το προβάδισμά της σε πανεθνικό επίπεδο, με 46% έναντι 33% του Τραμπ. Σε άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Quinnipiac, ο Τραμπ προηγείται με 42% έναντι 39% στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα, ενώ οι δύο υποψήφιοι είναι ισοδύναμοι στις επίσης κρίσιμες πολιτείες του Οχάιο και της Πενσιλβάνια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή