Απαγόρευσαν το Pokemon Go στο Αουσβιτς

Απαγόρευσαν το Pokemon Go στο Αουσβιτς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι επισκεφθούν το Μουσείο Ολοκαυτώματος που στεγάζεται στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου θα πρέπει να αποχωριστούν παροδικά το ηλεκτρονικό παιχνίδι Pokemon Go, το οποίο παίζεται μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς, όπως αναφέρει ανακοίνωση του μουσείου, «η ενασχόληση με το παιχνίδι σε μια τέτοια τοποθεσία επιδεικνύει πλήρη έλλειψη σεβασμού σε πολλά επίπεδα».

Το Pokemon Go, το οποίο ανήκει εν μέρει στη Nintendo, γνωρίζει τον τελευταίο καιρό τεράστια επιτυχία ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες όπου έχει εισαχθεί. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα νέο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που χρησιμοποιεί το σύστημα εντοπισμού μέσω δορυφόρου (GPS) επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητούν σε πραγματικές τοποθεσίες τα εικονικά πλασματάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν καταγγελίες ότι κάποιοι δεν δίστασαν και έπαιξαν το δημοφιλές παιχνίδι ακόμη και στο Αουσβιτς, καθώς και σε άλλους τόπους μνήμης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Χθες το παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας έκανε την εμφάνισή του και στη Γερμανία και, όπως φαίνεται, έκλεψε τις καρδιές των μανιακών του είδους στη χώρα. Mέχρι πρόσφατα στο παιχνίδι είχαν πρόσβαση μόνον οι κάτοικοι των ΗΠΑ, της Αυστραλία και της Νέας Ζηλανδίας, αν και πολλοί παθιασμένοι με αυτό το είδος εικονικής πραγματικότητας Ευρωπαίοι είχαν «κατεβάσει» στα κινητά τους τηλέφωνα αντίγραφα του παιχνιδιού που υποτίθεται ότι προέρχονταν από αυτές τις χώρες. Οι παίκτες του παιχνιδιού, που εγγράφονται στην υπηρεσία δωρεάν, πρέπει να αναζητήσουν τις 250 φιγούρες. Ομως, για να το κάνουν αυτό, πρέπει να κινηθούν μέσα στην πόλη, στους δρόμους, αλλά και στους υπόλοιπους χώρους, όπως κάνουν κάθε μέρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή