Επίσημη πρόσκληση Μέρκελ στην Τερέζα Μέι για επίσκεψη στο Βερολίνο

Επίσημη πρόσκληση Μέρκελ στην Τερέζα Μέι για επίσκεψη στο Βερολίνο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι προσκάλεσε στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ύστερα από τηλεφωνική τους επικοινωνία αργά το βράδυ της Τετάρτης, όπως επιβεβαίωσε η ίδια σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από το Μπισκέκ του Κιργιστάν.

«Είναι καθήκον μας να εργαζόμαστε πολύ στενά με τις κυβερνήσεις συμμαχικών χωρών», δήλωσε η επικεφαλής του γερμανικού κράτους, υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα που πλήττουν ολόκληρο τον πλανήτη καθιστούν απαραίτητη αυτή την επικοινωνία. «Προσβλέπω στη συνεργασία μας», σχολίασε η Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αρνήθηκε να σχολιάσει την απροσδόκητη απόφαση της Μέι να διορίσει υπουργό Εξωτερικών τον Μπόρις Τζόνσον, έναν από τους ηγέτες της εκστρατείας για το Βrexit, ο οποίος μέχρι πρότινος θεωρείτο ο κύριος αντίπαλός της για τη θέση του πρωθυπουργού.

Χθες το γραφείο της Μέι ανέφερε πως η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε τηλεφωνικώς στη Μέρκελ και στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πως η κυβέρνησή της θα χρειαστεί χρόνο προτού αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή