Επικοινωνία Χάμοντ με Σόιμπλε και Λιου

Επικοινωνία Χάμοντ με Σόιμπλε και Λιου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία είναι «ήδη πολύ χρεωμένη» σύμφωνα με τα λεγόμενα του νέου υπουργού Οικονομικών της χώρας, Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος ανέλαβε εχθές τα καθήκοντά του στην κυβέρνηση της μετά το Brexit εποχής με επικεφαλής την Τερέζα Μέι. Οι πρωτοφανείς χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων της κυβέρνησης κατέστησαν το δανεισμό ελκυστικό, αλλά ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ προειδοποίησε ότι πρέπει η κατάσταση να αντιμετωπισθεί με προσοχή, ώστε να εξασφαλισθεί μία συνετή συμπεριφορά δανεισμού και επενδύσεων. Επίσης, ο Χάμοντ είχε υπογραμμίσει ότι η Βρετανία πρέπει να διατηρήσει με κάθε τρόπο την πρόσβαση της στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολίασε από την πλευρά του ότι ο Χάμοντ σκέφτεται λογικά σε σχέση με τη διατήρηση της πρόσβασης των βρετανικών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά. Ο Σόιμπλε διευκρίνισε ότι σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χάμοντ. Εξάλλου, ο ίδιος τόνισε ότι η ομάδα των υπουργών Οικονομικών που συμμετέχουν στους G20 είναι αποφασισμένη να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες του Brexit.

Στο Βερολίνο, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ συναντήθηκε και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου, ο οποίος κάλεσε την Ε.Ε. και τους Βρετανούς αξιωματούχους να είναι πραγματιστές και ευέλικτοι στις συνομιλίες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση. Ο Λιου πρόσθεσε ότι θα συναντήσει το νέο υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας αργότερα σήμερα το απόγευμα.

"Πιστεύουμε ότι είναι προς το μέγιστο συμφέρον της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της παγκόσμιας οικονομίας να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει μια πολύ ολοκληρωμένη σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ", υπογράμμισε ο Λιου.

Οι δύο υπουργοί Οικονομικών απήυθυναν από κοινού έκκληση για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών του Brexit. «Το θέμα είναι να φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες για την Βρετανία, για το υπόλοιπο της Ευρώπης, για την Γερμανία και για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αρνητικές», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Πάντως, οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι μετά το δημοψήφισμα αποφεύχθηκε μία κρίση στις αγορές. «Αυτό πρέπει να διασφαλιστεί και μεσοπρόθεσμα», προσέθεσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή