Μαρτυρία: «Μια γιορτή μετατράπηκε σε θρήνο»

Μαρτυρία: «Μια γιορτή μετατράπηκε σε θρήνο»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρακολουθούσαμε οικογενειακώς από απόσταση την εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, σε ένα σπίτι με πανοραμική θέα της παραλιακής οδού. Με το τέλος των πυροτεχνημάτων αντιληφθήκαμε ότι κάτι συμβαίνει. Ακούσαμε έναν θόρυβο περίεργο σαν πρόσκρουση και έπειτα κρότους, σαν ανταλλαγές πυροβολισμών. Σε λίγα λεπτά άκουγαμε σειρήνες και ελικόπτερα, κραυγές και πανικό. Μια γιορτή μετατράπηκε σε θρήνο», λέει σε τηλεφωνική του συνομιλία με την «Κ» ο ιερέας Μιχαήλ Σεληνιωτάκης που ζει εδώ και 30 χρόνια στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ενα λευκό φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε σε τρομοκρατική επίθεση περισσότερους από 80 ανθρώπους στην παραλιακή οδό της Νίκαιας το βράδυ της Πέμπτης. Από το πρωί ο Μιχαήλ Σεληνιωτάκης λέει ότι η πόλη είναι έρημη καθώς κάτοικοι και τουρίστες επέλεξαν να μην κυκλοφορήσουν ακολουθώντας τις οδηγίες των γαλλικών αρχών. 

Ο Μιχαήλ Σεληνιωτάκης είναι ιερέας στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νίκαια και δάσκαλος στο ελληνικό δημοτικό σχολείο της πόλης που αριθμεί 35 μαθητές, ενώ άλλοι 17 φοιτούν στο ελληνικό γυμνάσιο.

«Με ξενίζει το γεγονός ότι σε μια ήρεμη πόλη σαν και τη δική μας, όπου συνυπάρχουν αρμονικά τόσες διαφορετικές θρησκείες και εθνικότητες συνέβη αυτό το γεγονός. Εδώ και πέντε μήνες υπήρχε αυξημένη αστυνόμευση στους δρόμους, αλλά δεν το περιμέναμε», λέει ο ιερέας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή