Διαψεύδει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι αγνοούνται 14 πλοία του πολεμικού ναυτικού

Διαψεύδει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι αγνοούνται 14 πλοία του πολεμικού ναυτικού

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διάψευση της είδησης ότι αγνοούνται πλοία του πολεμικού ναυτικού προχώρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμους.

Νωρίτερα, δημοσίευμα των Times είχε αναφέρει ότι δεκατέσσερα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, «αγνοούνται»,από το βράδυ της Παρασκευής οπότε και εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ παράλληλα έχουν χαθεί τα ίχνη κι έχει διακοπεί κάθε επικοινωνία με δύο ελικόπτερα και 25 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού.

Όπως υποστήριξαν οι Times, τα 14 πλοία του τουρκικού στόλου που βρίσκονταν σε υπηρεσία την Παρασκευή κι έκτοτε έχει χαθεί η επικοινωνία μαζί τους, ενώ δεν έχουν επιστρέψει και στα λιμάνια, ενώ έχουν επίσης χαθεί τα ίχνη και του ναυάρχου Veysel Kosele, διοικητή του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, επίσης από την ημέρα που έγινε η απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν.

Οι εξελίξεις είχαν θέσει σε συναγερμό το ελληνικό Πεντάγωνο καθώς αύξαναν οι πληροφορίες ότι πλοία του τουρκικού στόλου έχουν αποπλεύσει από τους ναυστάθμους ή ότι, ενώ βρίσκονταν εν πλω, δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, ότι η ναυτική διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν είχε λάβει αίτημα για συνδρομή στον εντοπισμό αγνοούμενων τουρκικών πολεμικών πλοίων. Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ ήταν ενήμερο για το βρετανικό.

Ρωσική στρατιωτική και διπλωματική πηγή διευκρίνισε ότι τουλάχιστον τέσσερα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή