Εκκληση Πάπα στις καλόγριες να μη «χάνονται» στο Facebook

Εκκληση Πάπα στις καλόγριες να μη «χάνονται» στο Facebook

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι καλόγριες, οι οποίες έχουν επιλέξει την απομόνωση, δεν πρέπει να «χάνονται» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook. Αυτήν την έκκληση απηύθυνε ο Ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, στο κείμενο του «Αποστολικού Συντάγματος», που απευθύνεται στις καθολικές καλόγριες και το οποίο δημοσιοποιήθηκε χθες.

Ο Ποντίφικας αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, «στα μοναστήρια, το Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι χρήσιμοι τρόποι για την κατάρτιση και την επικοινωνία.

Χρειάζεται, ωστόσο, εξάσκηση της κριτικής ικανότητας ώστε αυτές οι ιστοσελίδες να είναι στην υπηρεσία της θρησκευτικής ζωής και να μην αποτελούν ευκαιρία απόδρασης από την αδελφική ζωή που διάγει κανείς μέσα στις θρησκευτικές κοινότητες και ούτε να ζημιώνεται μία ζωή ολοκληρωτικά αφιερωμένη στο Κύριο».

Επίσης, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συμβουλεύει τις καλόγριες που ζουν σε απομόνωση να μην «σερφάρουν» μόνες στο Διαδίκτυο αλλά τουλάχιστον μαζί με μία άλλη εν χριστώ αδελφή, «ώστε να μην βρεθεί μία καλόγρια μόνη της ενώπιον ενός μέσου που μπορεί και να την αποσπάσει από την ιερή αποστολή της».

Επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε να μην επιλέγονται νέες καλόγριες από ξένες χώρες, αν ο μόνος στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο συγκεκριμένων μοναστηριών.

Ολα βαίνουν καλώς όσον αφορά τη διοργάνωση της μεγάλης λειτουργίας στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στο Μπρζέγκι της νότιας Πολωνίας, όπου θα χοροστατήσει ο Πάπας και θα τελεσθεί ενώπιον πολλών χιλιάδων νέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή