Τραμπ: Σαρκασμός η «έκκληση» προς Ρωσία για τα email της Χίλαρι Κλίντον

Τραμπ: Σαρκασμός η «έκκληση» προς Ρωσία για τα email της Χίλαρι Κλίντον

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «σαρκαστικό» σχόλιο εκ μέρους του έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθώντας την Πέμπτη να κατευνάσει τις αντιδράσεις μετά την χθεσινή «έκκλησή» του προς τη Ρωσία να βρει τα διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον την εποχή που ήταν επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κάλεσε την Τετάρτη τη Μόσχα να βρει τα δεκάδες χιλιάδες «χαμένα» email από την περίοδο που η Κλίντον διηύθυνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξωθώντας τους Δημοκρατικούς να τον κατηγορήσουν πως καλεί μια ξένη χώρα να κατασκοπεύσει την αντίπαλό του, κάτι δίχως προηγούμενο από μέρους ενός υποψηφίου μεγάλου κόμματος εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

«Φυσικά και ήμουν σαρκαστικός. Όμως έχουμε 33.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (της Κλίντον) τα οποία διαγράφτηκαν, και το αληθινό πρόβλημα είναι τι ειπώθηκε σε αυτά τα email της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC)», ανέφερε ο Τραμπ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Αν δεις τι λέχθηκε σε αυτά τα email, είναι ντροπή», πρόσθεσε.

Τα μηνύματα της DNC δείχνουν ότι η ηγεσία του κόμματος ευνόησε την Κλίντον έναντι του αντιπάλου της στην κούρσα για το χρίσμα, τον γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς. Η Επιτροπή υποτίθεται είναι ουδέτερη.

Η εξήγηση που έδωσε ο Τραμπ για τις επίμαχες δηλώσεις του είχε ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της εκστρατείας του και υποστηρικτές του, που τόνιζαν από χθες ότι τα σχόλια αυτά ήταν χιουμοριστικά, όχι σοβαρά. Παρόλα αυτά, η εν λόγω δήλωσή του επικρίθηκε έντονα από ειδικούς σε θέματα πληροφοριών και δημόσια πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και Ρεπουμπλικακών πολιτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή