Νέο βίντεο με έναν από τους δράστες της επίθεσης στη Νορμανδία

Νέο βίντεο με έναν από τους δράστες της επίθεσης στη Νορμανδία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προπαγανδιστικό βίντεο διάρκειας δυόμισι λεπτών, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ένας εκ των δύο δραστών της επίθεσης σε καθολική εκκλησία της Νορμανδίας, έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου ειδήσεων του, Amaq.

Ο 19χρονος Αμπντέλ-Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν, που έλαβε μέρος στη βίαιη δολοφονία του ιερέα της εκκλησίας, καλεί τους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης να πραγματοποιήσουν νέες επιθέσεις στη Γαλλία και σε άλλες χώρες του διεθνούς συνασπισμού, που έχει σχηματισθεί για την καταπολέμηση των εξτρεμιστών και διεκπεραιώνει αεροπορικές επιδρομές στις στρατηγικές τους θέσεις.

Εξάλλου, σε σημερινή συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, παραδέχτηκε την αποτυχία της γαλλικής δικαιοσύνης, αφού η αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας δικαστική υπηρεσία της χώρας είχε αποφασίσει να απελευθερώσει τον δεύτερο εκ των δραστών της Νορμανδίας και να τον θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό με τον όρο ότι θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο, επίσης, 19χρονος Αντέλ Κερμίς είχε φυλακιστεί για περίπου δέκα μήνες εν αναμονή της δίκης του, γιατί είχε επιχειρήσει να μεταβεί στη Συρία δύο φορές το περασμένο έτος. Η εισαγγελία είχε ασκήσει έφεση για την απόφαση απελευθέρωσης του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Αυτό πρέπει να ωθήσει τους εισαγγελείς να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση ανά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ προωθημένες μεθόδους απόκρυψης των τζιχαντιστών», υπογράμμισε ο Βαλς, αρνούμενος ωστόσο «να καταστήσει με ευκολία υπεύθυνους τους δικαστές για την τρομοκρατική αυτή ενέργεια».

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα στη δημοτικότητά της και κατηγορείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση της τρομοκρατικής απειλής, ιδιαίτερα εν όψει των εθνικών εκλογών, που θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο του 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή