Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με επιθέσεις τη Ρωσία

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με επιθέσεις τη Ρωσία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τα μέλη του να προβούν σε τζιχάντ στη Ρωσία, σε ένα εννιάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube χθες.

«Άκου, Πούτιν, θα έρθουμε στη Ρωσία και θα σας σκοτώσουμε στα σπίτια σας. (…) Ω, αδελφοί μου, προβείτε σε τζιχάντ και σκοτώστε και πολεμήστε τους», φωνάζει ένας μασκοφόρος ο οποίος οδηγεί ένα αυτοκίνητο στην έρημο και κουνάει το δάκτυλό του για να δώσει έμφαση στα λόγια του.

Στο βίντεο εμφανίζονται επίσης οπλισμένοι άντρες να επιτίθενται σε τεθωρακισμένα οχήματα και να συλλέγουν όπλα στην έρημο.

Δεν ήταν δυνατό να εξακριβωθεί η γνησιότητα του βίντεο άμεσα, αλλά ο σύνδεσμος δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικό λογαριασμό που χρησιμοποιεί το ΙΚ στον ιστότοπο Telegram. Επίσης δεν δηλώνεται ξεκάθαρα γιατί η Ρωσία αποτελεί στόχο, αλλά η Ρωσία μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας τους και της ανταλλαγής πληροφοριών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Το ΙΚ κάλεσε τους υποστηρικτές του να δράσουν με όποια διαθέσιμα όπλα πλήττοντας τις χώρες τις οποίες μάχεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή