«Σφάλματα» κατά τις εκκαθαρίσεις αναγνωρίζουν Τούρκοι αξιωματούχοι

«Σφάλματα» κατά τις εκκαθαρίσεις αναγνωρίζουν Τούρκοι αξιωματούχοι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σφάλματα» ενδεχομένως να διαπράχθηκαν κατά τη διεκπεραίωση των εκκαθαρίσεων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, παραδέχθηκαν σήμερα δύο υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Εάν υπήρξαν λάθη, εμείς θα τα διορθώσουμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, o οποίος δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «δε θα συμβεί τίποτα κακό» στους πολίτες που δε διατηρούν διασυνδέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Κουρτουλμούς, ωστόσο τόνισε ότι εκείνοι που συνδέονται με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ κληρικό, πρέπει να φοβούνται. «Θα πληρώσουν το τίμημα», είπε ο ίδιος.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, είχε επίσης αναφερθεί στο ενδεχόμενο μεταξύ των προσώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο , να υπήρχαν κάποιοι που διώχθηκαν με καταχρηστικό τρόπο.

«Μια ενδελεχής εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με εκείνους που απολύθηκαν» επισήμανε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Υπήρχαν μετά βεβαιότητας μεταξύ τους πρόσωπα που έπεσαν θύματα άδικων διαδικασιών», παραδέχθηκε ο ίδιος.

«Δεν θα πούμε ότι δεν υπήρξαν αδικίες», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. «Θα διαφοροποιήσουμε εκείνους που είναι ένοχοι κι εκείνους που δεν είναι», υπογράμμισε.

Περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν διωχθεί και προφυλακιστεί, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι. Περισσότεροι από 50.000 Τούρκοι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή