Προβάδισμα Κλίντον έναντι Τραμπ κατά επτά μονάδες

Προβάδισμα Κλίντον έναντι Τραμπ κατά επτά μονάδες

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Επτά ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Χίλαρι Κλίντον του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του δικτύου CBS. To ποσοστό Αμερικανών που έχουν αρνητική γνώμη για την υποψήφια των Δημοκρατικών μειώθηκε ελαφρά, αλλά παραμένει στο 50%, αντί 39% αυτών που έχουν θετική γνώμη.

Το ποσοστό όσων έχουν θετική γνώμη για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών είναι ακόμη χαμηλότερο και δεν ξεπερνά το 31%. Λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι δύο υποψήφιοι διαγκωνίζονται για την εύνοια των πολιτών που έχουν πληγεί από την αποβιομηχάνιση στις πολιτείες που είναι γνωστές ως «ζώνη της σκουριάς».

Η Χίλαρι Κλίντον επιβιβάστηκε σε πούλμαν μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο Τιμ Κέιν και τον σύζυγό της πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον για μια διαδρομή 1.000 χιλιομέτρων, ανάμεσα σε εγκαταλελειμμένες σιδηρουργίες και ερειπωμένα εργοστάσια, από την Φιλαδέλφεια έως το Κολάμπους του Οχάιο.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι η οικονομία δεν λειτουργεί προς όφελός τους», είπε η υποψήφια σε συγκέντρωση οπαδών της στην πόλη Χάρισμπουργκ. «Το καταλαβαίνω, γιατί δεν είμαι ευχαριστημένη με το status quo. Εσείς είστε;»

Η Κλίντον υπόσχεται να θέσει σε ισχύ το μεγαλύτερο πρόγραμμα των τελευταίων επτά δεκαετιών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη μεταποίηση και στις υποδομές. «Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη δυσπιστία απέναντι στη Χίλαρι και αυτή οφείλεται στον Μπιλ», είπε ο ειδικός σε εργασιακά ζητήματα Τζορτζ Ρούσο. Το 1993, ο Μπιλ Κλίντον υπέγραψε τη συνθήκη ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ – Καναδά – Μεξικού (NAFTA) με την υπόσχεση ότι δεν θα θίξει τα εργασιακά δικαιώματα ή το περιβάλλον. «Η εργατική τάξη έχει μεγάλο θυμό για τα ζητήματα ελεύθερου εμπορίου, λόγω των πολλών θέσεων εργασίας που σχετίζονται με τη μεταποίηση, οι οποίες χάθηκαν εξαιτίας της ΝΑFTA», προσέθεσε ο Ρούσο.

Ο Τραμπ έχει εγκαταλείψει την πάγια ρεπουμπλικανική θέση υπέρ της παγκοσμιοποίησης, εκφωνώντας πύρινους λόγους υπέρ της αμερικανικής «οικονομικής ανεξαρτησίας». «Θα βάλουμε το ατσάλι που παράγεται στις ΗΠΑ ξανά στο επίκεντρο της οικονομίας μας. Αυτό από μόνο του θα δημιουργήσει τεράστιο αριθμό θέσεων εργασίας», είπε πρόσφατα ο Τραμπ μιλώντας σε ρημαγμένη πρώην χαλυβουργική πόλη κοντά στο Πίτσμπουργκ.

Ο Τραμπ έχει επίσης εγκαταλείψει τα συντηρητικά ήθη που χαρακτηρίζουν το ρεπουμπλικανικό κόμμα. Χθες, η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Ποστ» δημοσίευσε για μία ακόμη φορά γυμνές φωτογραφίες της συζύγου του Μελάνια από την εποχή που ήταν 25χρονο μοντέλο, προτού γνωρίσει τον δισεκατομμυριούχο και γίνει η τρίτη σύζυγός του.

«Δεν υπάρχει τίποτε που να προξενεί ντροπή στις φωτογραφίες», δήλωσε ο σύμβουλος του Τραμπ Τζέισον Μίλερ. «Είναι μια όμορφη γυναίκα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή