Ρωσία: Απαράδεκτος ο τόνος του Αμερικανού ΥΠΕΞ για τις μάχες στο Χαλέπι

Ρωσία: Απαράδεκτος ο τόνος του Αμερικανού ΥΠΕΞ για τις μάχες στο Χαλέπι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε τον τόνο του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ σε δηλώσεις του στο ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Ο Κέρι είχε καλέσει χθες τη Μόσχα και τη συριακή κυβέρνηση να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στις μάχες στο Χαλέπι της Συρίας.

«Μόλις σημειώθηκε αληθινή πρόοδος στις μάχες εναντίον των τρομοκρατών από την συριακή κυβέρνηση και το στρατό με την υποστήριξή μας, οι Αμερικανοί άρχισαν να καταφεύγουν σε εσφαλμένες μεθόδους, απαιτώντας να σταματήσουμε να πολεμάμε τους τρομοκράτες», δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.

«Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», συνέχισε, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι «καλύπτουν» τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές συμμάχους τους που πολιορκούνται στο Χαλέπι.

Ο Κέρι είχε διευκρινίσει ότι οι επιθέσεις που εξαπολύουν οι συριακές δυνάμεις εμπόδισαν τη συνάντηση των αντιμαχόμενων πλευρών χθες στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση.

Ο Ριάμπκοφ έκρινε ότι αυτές οι δηλώσεις ισοδυναμούν με τελεσίγραφο και έκανε λόγο περί «εκβιασμού».

«Το να ακούμε την Ουάσινγκτον να λέει ότι οι επόμενες ώρες και οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικές ισοδυναμεί με τελεσίγραφο σε απαράδεκτο τόνο. Για εμένα, πρόκειται για τον συνηθισμένο εκβιασμό στον οποίο είναι εξοικειωμένοι οι Αμερικανοί», υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα συμπροεδρεύουν στη Διεθνή Ομάδα Στήριξης της Συρίας (ΔΟΣΣ), στην οποία συμμετέχουν περίπου είκοσι χώρες και είχε ορίσει τον Νοέμβριο του 2015 στη Βιέννη έναν οδικό χάρτη για την ειρήνη στη Συρία, τον οποίο είχε επικυρώσει τον Δεκέμβριο με απόφασή του το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή