Την πιθανότητα προσφυγής κατά της VW εξετάζουν δύο ακόμη γερμανικά κρατίδια

Την πιθανότητα προσφυγής κατά της VW εξετάζουν δύο ακόμη γερμανικά κρατίδια

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την απόφαση της Βαυαρίας και να καταθέσουν προσφυγή κατά της Volkswagen σε σύνδεση με το σκάνδαλο παραποίησης εκπομπών ρύπων εξετάζουν τα κρατίδια της Έσσης και της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη Γερμανία.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη- η έδρα της Daimler και της Porsche, της μονάδας σπορ αυτοκινήτων της VW- εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής δράσης κατά της εταιρείας, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι το κρατίδιο είχε περίπου 65.000 προνομιούχες μετοχές της Volkswagen, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Η Έσση ανακοίνωσε, επίσης από την πλευρά της, ότι εξετάζει ενδεχόμενη προσφυγή κατά της Volkswagen.

Ωστόσο, τα κρατίδια Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ρηνανία-Παλατινάτο και το κρατίδιο της πόλης του Βερολίνου είπαν ότι δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών συντάχθηκε με αυτή την απόφαση, διευκρινίζοντας ότι δεν θα κινηθεί δικαστική διαδικασία σε ομοσπονδιακό επίπεδο κατά της Volkswagen.

Υπενθυμίζεται ότι το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων στη Βαυαρία έχασε έως 700.000 ευρώ μετά τη βουτιά των μετοχών της VW και σχεδιάζει να καταθέσει την προσφυγή του τον Σεπτέμβριο στο περιφερειακό δικαστήριο του Μπράουνσβιγκ.

Οι μετοχές της VW, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, βυθίστηκαν μετά την αποκάλυψη της παραποίησης των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, πλήττοντας τα κρατικά ταμεία και τα συνταξιοδοτικά ταμεία των γερμανικών κρατιδίων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή