Πανικός στην Ισπανία: Παράσταση flash mob θεωρήθηκε τρομοκρατικό χτύπημα

Πανικός στην Ισπανία: Παράσταση flash mob θεωρήθηκε τρομοκρατικό χτύπημα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανικός επικράτησε σε παραθαλάσσιο θέρετρο της Καταλονίας στην Ισπανία, όταν μία παράσταση flash mob θεωρήθηκε λανθασμένα τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και τα ισπανικά ΜΜΕ. 

Το flash mob διοργανώνεται από ένα σύνολο ατόμων, που θέλουν να κάνουν κάτι ασυνήθιστο σε δημόσιο χώρο με στόχο την σάτυρα ή την ψυχαγωγία. 

Το βράδυ της Τρίτης, δεκάδες άτομα ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεντρώθηκαν στην Πλάτχα ντ' Άρο της βορειοανατολικής Ισπανίας για να υποδυθούν τους παπαράτσι. Οι συμμετέχοντες εμφανίσθηκαν κρατώντας τρίποδα και selfie sticks για κινητά τηλέφωνα και προσποιούνταν ότι κυνηγούν κάποια διασημότητα. 

Οι ανυποψίαστοι περαστικοί, ωστόσο δεν ψυχαγωγήθηκαν ιδιαίτερα από τη συγκεκριμένη παράσταση flash mob. Αντίθετα, θεώρησαν ότι οι φωνές και η αναστάτωση δημιουργήθηκαν λόγων τρομοκρατικού χτυπήματος στην πλατεία. Στη θέα των τρίποδων και των μονόποδων βεβαιώθηκαν ότι οι δεκάδες συμμετέχοντες του flash mob ήταν τρομοκράτες που κρατούσαν όπλα. 

Το αποτέλεσμα ήταν οι κάτοικοι της περιοχής και οι τουρίστες να αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητοι στο δρόμο, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Μάλιστα, ορισμένοι τρομοκρατήθηκαν τόσο που πετούσαν στον αέρα τα τραπέζια των εστιατορίων στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Σε βίντεο που ανήρτησαν αυτόπτες μάρτυρες διακρίνονται άνθρωποι να τρέχουν και να φωνάζουν στους δρόμους.

Ένδεκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν πρώτες βοήθειες, έχοντας υποστεί μικροτραυματισμούς, κρίσεις πανικού και ταχυκαρδίες. Δύο εξ αυτών παρέμειναν για νοσηλεία, γνωστοποίιησε η αστυνομία.

Πέντε Γερμανίδες, ηλικίας 20 έως 25 ετών, που ήταν συνοδοί σε μία εκδρομή μαθητών, συνελήφθησαν καθώς φέρονται να οργάνωσαν την εκδήλωση, πρόσθεσαν οι τοπικές αρχές. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη δημόσιας τάξης και θα οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου αργότερα σήμερα.

Η αστυνομία έστειλε τη νύχτα μήνυμα στο Twitter στην καταλανική διάλεκτο, την ισπανική, αγγλική και γερμανική γλώσσα για να διευκρινίσει ότι επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό και διέψευσε τις φήμες ότι έπεσαν πυροβολισμοί.

«Υπάρχουν αστεία που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», ήταν το tweet που ανήρτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της περιοχής, Κάρλος Πουτζδεμόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή