Βίαιη ληστεία εις βάρος Κινέζων στο Παρίσι

Βίαιη ληστεία εις βάρος Κινέζων στο Παρίσι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχθηκαν μπροστά στο ξενοδοχείο τους Κινέζοι τουρίστες στο προάστιο του Παρισιού Γκονές, την ώρα που φόρτωναν τις αποσκευές τους σε λεωφορείο με προορισμό το αεροδρόμιο του Ρουασί.

Πέντε με δέκα νεαροί άνδρες, που φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκαν στους Κινέζους τουρίστες, τραυματίζοντας ελαφρά τρεις εξ αυτών. Το πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 8 το πρωί της Τρίτης, στον χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου Καμπανίλ της Γκονές, όπου διέμενε το γκρουπ των Κινέζων τουριστών.

Οι Κινέζοι επισκέπτες είχαν ολοκληρώσει το ταξίδι τους στη Γαλλία και ετοιμάζονταν να μεταβούν στο αεροδρόμιο Ρουασί για να επιβιβαστούν σε πτήση για την Κίνα. Οι επιτιθέμενοι, που προφανώς γνώριζαν ότι οι Κινέζοι τουρίστες συνηθίζουν να έχουν πάνω τους σημαντικά χρηματικά ποσά σε μετρητά, έψαξαν τις τσέπες πολλών θυμάτων τους και τους αφαίρεσαν τα πορτοφόλια, προτού αρπάξουν βαλίτσες, ελπίζοντας ότι οι Κινέζοι θα τις είχαν γεμίσει με ακριβά καταναλωτικά προϊόντα.

Δύο τουρίστες και ο διερμηνέας τους τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, ενώ άλλοι υπέστησαν σοκ από τη βίαιη επίθεση.

«Εριξαν στον οδηγό του λεωφορείου δακρυγόνο αέριο και χτύπησαν με γροθιές δύο τουρίστες, προτού αρπάξουν τσάντες, πορτοφόλια και βαλίτσες. Οι επιτιθέμενοι έφθασαν στο σημείο με δύο αυτοκίνητα», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες και οι Κορεάτες τουρίστες γίνονται συχνά στόχοι κακοποιών στην περιοχή του Παρισιού. «Τις περισσότερες φορές, όμως, πρόκειται για κλοπές τσαντών ή πορτοφολιών, χωρίς χρήση βίας και με στόχο ζευγάρια ή μικρά γκρουπ. Μία επίθεση εναντίον γκρουπ 27 ανθρώπων είναι πρωτοφανές γεγονός», λέει στέλεχος της παρισινής αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή