Οργή για το σύστημα ψεκασμού στο Αουσβιτς

Οργή για το σύστημα ψεκασμού στο Αουσβιτς

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τοποθέτηση συστήματος ψεκασμού ύδατος στην είσοδο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Αουσβιτς, προκειμένου να δροσίζονται οι επισκέπτες και να ανακουφίζονται από τη μεγάλη καλοκαιρινή ζέστη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πολλούς που βρίσκουν ομοιότητες ανάμεσα σε αυτό το σύστημα και σε εκείνα που βρίσκονταν στο εσωτερικό των θαλάμων αερίου/λουτρών του στρατοπέδου, από όπου οι ναζί ψεκάζαν με δηλητηριώδη αέρια τα θύματά τους προκαλώντας τον θάνατο εκατομμυρίων.

Χαρακτηριστικά ο ραββίνος Ραφί Οστρόφ, που επισκέφθηκε το στρατόπεδο την εβδομάδα που πέρασε, ανάρτησε φωτογραφίες του νέου συστήματος ψεκασμού κοντά στην είσοδο και στον χώρο στάθμευσης στον λογαριασμό του στο Facebook. «Δεν ξέρω πώς νιώθετε εσείς, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν νιώθω άνετα να κάνω λουτρό στην είσοδο του στρατοπέδου. Προφανώς, οι προθέσεις ήταν καλές αν λάβει κανείς υπόψη την πολύ μεγάλη ζέστη, αλλά λείπει η ευαισθησία. Υπερβάλλω; Ή μήπως φαντάζομαι την έλλειψη ευαισθησίας από τους υπεύθυνους του μουσείου».

Οι υπεύθυνοι απάντησαν στο σχόλιο μέσω Twitter λέγοντας ότι το σύστημα ψεκασμού τοποθετήθηκε από τον φορέα που διαχειρίζεται τον χώρο στάθμευσης, τον τοπικό δήμο, και το μουσείο δεν έχει λόγο στις ενέργειές του. Και πέρυσι οι επισκέπτες είχαν διαμαρτυρηθεί για την τοποθέτηση συστήματος ψεκασμού, λέγοντας ότι θυμίζει τους θαλάμους αερίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή