Νεκρός ο δράστης της χθεσινής επίθεσης σε τρένο στην Ελβετία

Νεκρός ο δράστης της χθεσινής επίθεσης σε τρένο στην Ελβετία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός είναι ο 27χρονος δράστης της χθεσινής επίθεσης σε τρένο κοντά στον σταθμό του Ζάλετς, στο καντόνι Ζανκτ Γκάλεν στην Ελβετία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές ερεύνησαν το σπίτι του δράστη που κατοικούσε σε γειτονικό καντόνι. Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία που να προσδίδουν πολιτικό ή τρομοκρατικό κίνητρο στην επίθεση. 

«Το κίνητρο παραμένει άγνωστο», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας. Εκπρόσωπος της ελβετικής αστυνομίας όμως είχε δηλώσει από χθες ότι δεν αποκλείεται να ήταν ένα έγκλημα πάθους. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε επίσης πως η πιθανότητα να ήταν τρομοκρατική ενέργεια είναι «πολύ, πολύ παρατραβηγμένη».

Ο δράστης ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, ενώ είχε στην κατοχή του κι εύφλεκτο υγρό, με το οποίο άναψε φωτιά μέσα στο τρένο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Ζανκτ Γκάλεν. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματισθούν σοβαρά πέντε επιβάτες, ενώ μία γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Η 34χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Δύο κορίτσια, ηλικίας 6 και 17 ετών νοσηλεύονται ακόμα σε σοβαρή κατάσταση.

Δύο ακόμη επιβάτες έπαθαν εγκαύματα από τη φωτιά που άναψε στο τρένο, ενώ ένας έκτος επιβάτης αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και δέχτηκε τη βοήθεια των άλλων επιβατών.

Τα κίνητρα πίσω από την επίθεση παραμένουν άγνωστα. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν τρία ελικόπτερα διάσωσης.

Το συμβάν σημειώθηκε, καθώς το τρένο πλησίαζε το σταθμό Σαλέζ. Δεκάδες επιβάτες επέβαιναν στο σιδηρόδρομο τη στιγμή της επίθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή