Στην Άγκυρα θα μεταβούν Αμερικανοί αξιωματούχοι για την υπόθεση του Γκιουλέν

Στην Άγκυρα θα μεταβούν Αμερικανοί αξιωματούχοι για την υπόθεση του Γκιουλέν

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Άγκυρα θα μεταβούν αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για να συζητήσουν με τις τουρκικές αρχές τις κυβερνητικές κατηγορίες κατά του ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει υποδειχθεί ως ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο μήνα.

«Αμερικανοί αξιωματούχοι προσφέρθηκαν να συνομιλήσουν με την τουρκική κυβέρνηση», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπό καθεστώς ανωνυμίας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μία αποστολή θα επισκεφθεί την Τουρκία», πρόσθεσε ο ίδιος, αν και δεν διευκρίνισε την ακριβή ημερομηνία πραγματοποίησης της συνάντησης.

Την Παρασκευή, το Bloomberg είχε κάνει, επίσης, λόγω για αμερικανική επίσκεψη στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απαιτήσει από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον Γκιουλέν, ο οποίος κατοικεί αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια με αρκετούς Τούρκους αξιωματούχους να κάνουν λόγο για επηρεασμό των σχέσεων Άγκυρας-Ουάσιγκτον σε περίπτωση άρνησης της αμερικανικής πλευράς.

Ο Γκιουλέν έχει περιγράψει τον Ερντογάν ως τρομοκράτη και έχει διαψεύσει την ανάμειξη του στη διοργάνωση του πραξικοπήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή