«Θεωρίες συνωμοσίας αντί για επιχειρήματα κατά Κλίντον»

«Θεωρίες συνωμοσίας αντί για επιχειρήματα κατά Κλίντον»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την έφεση του Ντόναλντ Τραμπ να προωθεί θεωρίες συνωμοσίας ως επιχειρήματα κατά της Δημοκρατικής αντιπάλου του υπογραμμίζει η προεκλογική ομάδα της Χίλαρι Κλίντον. Ο διορισμός του Στίβεν Μπάνον, διευθυντή της συντηρητικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Breitbart News, ως υπ’ αριθμόν 2 της εκστρατείας Τραμπ, επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό του στρατοπέδου των Δημοκρατικών.

Εκτός από τον Μπάνον, ο Ντόναλντ Τραμπ αξιοποιεί ως σύμβουλό του τον Ρότζερ Εϊλς, τον ιδρυτή και μέχρι πρότινος πρόεδρο του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, και τον Ρότζερ Στόουν, συγγραφέα βιβλίου το 2015 με τίτλο «Ο πόλεμος των Κλίντον κατά των γυναικών». Στο βιβλίο αυτό, ο Στόουν χαρακτηρίζει λεσβία τη Χίλαρι Κλίντον και καταγγέλλει ότι η σημερινή υποψήφια για την προεδρία συνήθιζε να καταδιώκει και να ευτελίζει σε δημόσιες ομιλίες της όσες γυναίκες κατηγορούσαν τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση· επίσης την κατηγορεί για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Βίνσεντ Φόστερ, του νομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου που αυτοκτόνησε το 1993.

Ο Ντέιβιντ Μπροκ, πρώην στέλεχος των Ρεπουμπλικανών και σημερινός ένθερμος υποστηρικτής της κ. Κλίντον, είπε μιλώντας στους New York Times: «Οι συνωμότες της ακραίας συντηρητικής πτέρυγας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της δεκαετίας του 1990 ήταν μία περιθωριακή ομάδα του συντηρητικού κινήματος. Σήμερα πρόκειται για κραταιό όμιλο, με ερείσματα στην ηγεσία του κόμματος». Μία από τις αγαπημένες θεωρίες συνωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ αφορά την υγεία της Χίλαρι Κλίντον. Ο Τραμπ έχει δηλώσει σε προεκλογικές του ομιλίες ότι η κ. Κλίντον «δεν διαθέτει το σωματικό και ψυχικό σθένος για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία», ενώ η ιστοσελίδα του Μπάνον έγραφε λίγες ημέρες αργότερα: «Παράξενη συμπεριφορά και περιστατικά επιληπτικών κρίσεων δημιουργούν ερωτήματα για την υγεία της Χίλαρι Κλίντον».

Ο Ρούντολφ Τζιουλιάνι

Την Κυριακή, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και υποστηρικτής του Τραμπ Ρούντολφ Τζιουλιάνι υιοθέτησε τις θεωρίες συνωμοσίας αυτές: «Οι ψηφοφόροι θα έπρεπε να αναζητήσουν στο Διαδίκτυο τη φράση “ασθένεια της Χίλαρι Κλίντον” και να κρίνουν από τα βίντεο της υποψήφιας, στα οποία εμφανίζεται να παραπαίει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή