Πέντε συλλήψεις για τον εμπρησμό στο Ινστιτούτο Εγκληματολογίας των Βρυξελλών

Πέντε συλλήψεις για τον εμπρησμό στο Ινστιτούτο Εγκληματολογίας των Βρυξελλών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο εγκληματολογικό ινστιτούτο του Βελγίου, μια επίθεση η οποία σύμφωνα με την εισαγγελία είναι πιθανότερο να συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα παρά με την τρομοκρατία.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν κοντά στο Εθνικό Ινστιτούτο Εγκληματολογίας στις Βρυξέλλες και ανακρίνονται σε σχέση με την πυρκαγιά, που προκάλεσε έκρηξη, αλλά όχι θύματα.

«Ήταν εμπρησμός στο εργαστήριο της ομοσπονδιακής αστυνομίας», δήλωσε η εισαγγελέας Ίνε Βαν Βίμερς. «Με τη φωτιά έχουμε εκρήξεις, αλλά δεν είναι η περίπτωση της ρίψης ή τοποθέτησης εκρηκτικών». Όταν ρωτήθηκε αν η επίθεση μπορεί να συνδέεται με την τρομοκρατία είπε: «Είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε. Αλλά σίγουρα δεν είναι το πρώτο που σκεπτόμαστε. Σκεφτόμαστε ότι πρόκειται μάλλον για εμπρησμό από το οργανωμένο έγκλημα. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι ήταν τρομοκρατία».

Πολλοί δράστες εισήλθαν με αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου γύρω στις 2.00 π.μ. τοπική ώρα και κατευθύνθηκαν στην πτέρυγα του κτιρίου όπου βρίσκονται τα εργαστήρια, δήλωσαν εισαγγελείς. Δεν είναι γνωστές προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς ξέσπασε η φωτιά, καθώς είναι ακόμη πολύ επικίνδυνο να εισέλθει κανείς στο κτίριο. Το ινστιτούτο υπάγεται στο βελγικό υπουργείο Δικαιοσύνης και διεξάγει έρευνες σε ποινικές υποθέσεις, δήλωσε ο διευθυντής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή