Νόμος για τα «παιδιά του γαλατά» στη Γερμανία

Νόμος για τα «παιδιά του γαλατά» στη Γερμανία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Νομοσχέδιο συνέταξε η κυβέρνηση της Γερμανίας, σύμφωνα με το οποίο οι μητέρες θα οφείλουν εφεξής να ενημερώνουν τους συντρόφους τους εάν τα παιδιά του ζευγαριού έχουν άλλο πατέρα. Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάικο Μας.

Το νομοθέτημα, το οποίο τα μέσα ενημέρωσης ονόμασαν «Νόμος για τα Παιδιά του Γαλατά», αναμένεται να εγκριθεί αύριο από το υπουργικό συμβούλιο, προτού αποσταλεί στην αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδιακής βουλής και από εκεί στην ολομέλεια για ψήφιση.

Ο νόμος θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες άνδρες ζητούν από δικαστήρια να τους επιδικάσουν χρηματικές αποζημιώσεις, καθώς εκτιμούν ότι δεν είναι βιολογικοί γονείς των παιδιών τους.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε μεγαλύτερη νομική προστασία σε “ψευδείς” άρρενες γονείς. Η μητέρα, από τη μεριά της, θα έχει το δικαίωμα να παραμείνει σιωπηλή, όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι για να διατηρήσει κρυφό το όνομα του βιολογικού πατέρα», είπε ο κ. Μας στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου.

Τα αστικά δικαστήρια θα αποφασίζουν εάν η μητέρα έχει επαρκείς λόγους να κρατήσει μυστικό το όνομα του βιολογικού πατέρα. Το μέτρο θα επιτρέπει επίσης σε άνδρες, οι οποίοι κλήθηκαν αδίκως να πληρώσουν διατροφή, να ζητήσουν χρηματική αποζημίωση από τον βιολογικό πατέρα. Το νομοθέτημα προέκυψε από απόφαση του Φεβρουαρίου 2015 από ομοσπονδιακό δικαστήριο, το οποίο εκτίμησε ότι όσοι άνδρες πείσθηκαν ψευδώς ότι είναι βιολογικοί γονείς παιδιών, πρέπει να απολαμβάνουν νομικής προστασίας.

Αγνωστο παραμένει τι κυρώσεις θα αντιμετωπίζει μια γυναίκα η οποία θα αρνείται να αποκαλύψει τον βιολογικό πατέρα των παιδιών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή