ΚΟΣΜΟΣ

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

lixi-synagermoy-sto-aerodromio-tis-frankfoyrtis-2148583

Μια παρανόηση ενδέχεται να οδήγησε στην παραβίαση του ελέγχου ασφαλείας που είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο τερματικός σταθμός 1 του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης και να σημειωθούν σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Οι αρχές ανακρίνουν μια ύποπτη, η οποία κατάφερε να περάσει στον χώρο αναχωρήσεων χωρίς να έχει ολοκληρωθεί προηγουμένως ο έλεγχος ασφαλείας, είπε μια εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Με βάση τις πρώτες ενδείξεις από την ανάκριση, φαίνεται ότι ίσως ήταν απλώς ένα λάθος», πρόσθεσε, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν βρέθηκαν ύποπτα αντικείμενα στην αίθουσα αναχωρήσεων μετά την εκκένωσή της.

Η παραβίαση του ελέγχου ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθεί η λειτουργία του αεροδρομίου, να υπάρξουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και να αναγκασθούν ορισμένα αεροσκάφη να προσγειωθούν σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Fraport ανέφερε ότι περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Η λειτουργία του τερματικού σταθμού ξανάρχισε στις 13.30 (ώρα Ελλάδας) και ζητήθηκε από όλους τους επιβάτες να περάσουν ξανά από έλεγχο ασφαλείας.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, που έχει την έδρα της στη Φραγκφούρτη, δεν ήταν ακόμη σε θέση να ανακοινώσει πόσες πτήσεις της επηρεάστηκαν από το περιστατικό.