Εκλογικό θρίλερ δείχνει νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ

Εκλογικό θρίλερ δείχνει νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ισόπαλοι εμφανίζονται η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των New York Times. Αμφότεροι λαμβάνουν 42%, ενώ ακολουθεί ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον με 8% και η «πράσινη» Τζιλ Στάιν με 4%. Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, η Κλίντον προηγείται με 41% προς 39% επί του Τραμπ, ενώ ο Τζόνσον συγκεντρώνει το 22% και η Στάιν το 5%. Επίσης, σε μία αναμέτρηση μεταξύ μόνο των δύο κύριων υποψηφίων, η Κλίντον προηγείται με δύο και τέσσερις μονάδες, μεταξύ των πιθανών και εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αντίστοιχα, συγκεντρώνοντας και στις δύο περιπτώσεις ποσοστό 46%.

Η έρευνα έλαβε χώρα μεταξύ 9 και 13 Σεπτεμβρίου και ερωτήθηκαν 1.433 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Σύμφωνα με τις περισσότερες τελευταίες δημοσκοπήσεις, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων έχει συρρικνωθεί σημαντικά τόσο σε πολιτειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Μολαταύτα, σύμφωνα με τον δημοσκοπικό μέσο όρο του RealClearPolitics, η Κλίντον παραμένει πρώτη, καθώς προηγείται με το ισχνό 2%.

Η Δημοκρατική υποψήφια επέστρεψε χθες στην προεκλογική εκστρατεία, έχοντας αναρρώσει από την πνευμονία που την ανάγκασε να μείνει στο περιθώριο για τρεις ημέρες και η οποία έγειρε ερωτήματα σχετικά με την υγεία της. Η καμπάνια της Κλίντον προσπάθησε να δώσει τέλος σε αυτά τα ερωτήματα, δημοσιεύοντας την Τετάρτη τη γνωμάτευση του γιατρού της, σύμφωνα με την οποία η Κλίντον βρίσκεται απλώς σε φάση ανάρρωσης και είναι «ικανή» για να υπηρετήσει στο αξίωμα του προέδρου.

Το έγγραφο αναφέρει ότι η Κλίντον πέρασε μια «ήπια, μη μεταδοτική βακτηριδιακή πνευμονία», περιγράφει τη θεραπεία που λαμβάνει, καθώς και κάποιες άλλες λεπτομέρειες για την υγεία της, όπως τα επίπεδα χοληστερόλης της. Με τη σειρά του, ο Τραμπ δήλωσε πως και ο ίδιος σκοπεύει να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εξετάσεών του, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό πότε θα το κάνει.

Μέχρι τώρα, ο δισεκατομμυριούχος έχει κοινοποιήσει μόνον ένα σημείωμα του προσωπικού του γιατρού, το οποίο αναφέρει ότι θα είναι ο υγιέστερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, λαμβάνοντας πλήθος σαρκαστικών σχολίων. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το CNN, η κόρη του 70χρονου μεγιστάνα διέκοψε τη συνέντευξη που έδινε στο περιοδικό Cosmopolitan, ύστερα από ερωτήσεις που δέχθηκε σχετικά με ορισμένα παλαιότερα σχόλια του πατέρα της αναφορικά με τις άδειες μητρότητας.

Η Ιβάνκα Τραμπ ήλπιζε με τη συγκεκριμένη συνέντευξη να διαφημίσει την πολιτική του πατέρα της όσον αφορά την άδεια μητρότητας, κάτι που ωστόσο δεν πέτυχε, λόγω των ερωτήσεων που δέχθηκε. Η δημοσιογράφος υπενθύμισε στην Τραμπ σχόλιο του πατέρα της από το 2004, σύμφωνα με το οποίο «η εγκυμοσύνη είναι άβολο πράγμα για μία επιχείρηση».

Η Τραμπ, στη συνέχεια, αμφισβήτησε τη γνησιότητα των σχολίων και αφού δέχθηκε ερωτήσεις που αφορούσαν τα ομόφυλα ζευγάρια, την άδεια πατρότητας και ορισμένες εξαγγελίες του πατέρα της σχετικά με ακριβά εγχειρήματα, όπως το τείχος στο Μεξικό, διέκοψε τη συνέντευξη. Τέλος, αρνητικά σχόλια για τον Τραμπ εμφανίστηκαν και σε μία νέα σειρά υποκλαπέντων email, στα οποία ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μπους Κόλιν Πάουελ χαρακτηρίζει τον υποψήφιο πρόεδρο «εθνική ντροπή και διεθνή παρία». Ο Ρεπουμπλικανός Πάουελ δεν αρνήθηκε τη γνησιότητα των σχολίων του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή