Ο Φάρατζ παρέδωσε την αρχηγία του Ukip στην Νταϊάν Τζέιμς

Ο Φάρατζ παρέδωσε την αρχηγία του Ukip στην Νταϊάν Τζέιμς

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στην ευρωβουλευτή του ακροδεξιού κόμματος Ukip, Νταϊάν Τζέιμς, παρέδωσε χθες την αρχηγία ο Νάιτζελ Φάρατζ, που υπογράμμισε τη συμβολή του κόμματός του στην «αλλαγή του ρου της βρετανικής ιστορίας».

Ο χαρισματικός λαϊκιστής Φάρατζ, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της εκστρατείας υπέρ του Brexit, υπέβαλε την παραίτησή του λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου, λέγοντας ότι είχε εκπληρώσει τη μεγαλύτερη πολιτική του φιλοδοξία. «Χωρίς εμάς δεν θα είχε διεξαχθεί δημοψήφισμα. Χωρίς εσάς και τον λαϊκό στρατό μας δεν θα υπήρχε εκστρατεία υπέρ της ψήφου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μαζί αλλάξαμε τον ρουν της βρετανικής ιστορίας», είπε ο Φάρατζ μιλώντας σε πλήθος που αποτελούνταν κυρίως από ηλικιωμένους ακροατές.

Μιλώντας μετά τον πρώην ηγέτη, η κ. Νταϊάν Τζέιμς είπε ότι το Ukip είναι μία «μηχανή νίκης», προειδοποιώντας ωστόσο ότι το κόμμα κέρδισε μόνο μία «προκριματική νίκη» στον αγώνα για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι το έγγραφο εξόδου δεν έχει ακόμη υπογραφεί.

«Μέχρις ότου δούμε μία υπογραφή, παραμένουμε στην Ευρώπη και συνεχίζουν να μας λένε τι πρέπει να κάνουμε», είπε η Νταϊάν Τζέιμς.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ ανήκε στην ιδρυτική ομάδα του Ukip το 1993, αν και η προσωπική του ακτινοβολία και η προσήλωσή του στον πολιτικό στόχο υπήρξε αυτή που ανέδειξε το κόμμα στην τρίτη θέση της κάλπης των βουλευτικών εκλογών του 2015.

Ο κ. Φάρατζ είπε ότι το κόμμα θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, έτσι ώστε η κυβέρνησή της να επισπεύσει την έξοδο από την Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι το Ukip πρόκειται να «περισυλλέξει» τις ψήφους των απογοητευμένων ψηφοφόρων των Συντηρητικών, αλλά και των Εργατικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή