ΚΟΣΜΟΣ

Εκγύμναση μέσω διαδραστικής τεχνολογίας

ekgymnasi-meso-diadrastikis-technologias-2151794

Πριν από μερικές ημέρες ο Αλεξ Τουσάντ, προπονητής ποδηλασίας της Πέλοτον, καλωσόρισε τους ανθρώπους που επρόκειτο να γυμναστούν μαζί του. Πενήντα από αυτούς στέκονταν μπροστά του, ενώ άλλοι 200 τον παρακολουθούσαν από όλη τη χώρα. Στην πραγματικότητα το Πελοτόν, ως πρόγραμμα εκγύμνασης, είναι έτσι εξοπλισμένο ώστε τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν ακόμα και άνθρωποι που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αρκεί, βέβαια, να διαθέτουν ταμπλέτα. Φυσικά, συχνά ο Τουσάντ απευθύνεται στους μαθητές του με τα μικρά τους ονόματα ή με τα ηλεκτρονικά τους ψευδώνυμα όσο μακριά κι αν βρίσκονται.

Τέτοιου είδους μικρά γυμναστήρια, που εκπροσωπούνται από μικρές εταιρείες και εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε ένα συγκεκριμένο τύπο ασκήσεων, είναι στην πραγματικότητα ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στον χώρο της γυμναστικής. Εχει, όμως, και τους περιορισμούς του όπως είναι η τιμή των προσφερόμενων υπηρεσιών, η τοποθεσία αλλά και τις θέσεις που υπάρχουν σε μία τάξη. Τώρα, μια καινούργια γενιάς εταιρεία, όπως η Πελοτόν, στοχεύει στο να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να κάνει τη γυμναστική μια πραγματικότητα για όλους.

Η Πελοτόν διαθέτει χιλιάδες ποδηλάτες αλλά ένα μόνο στούντιο γυμναστικής και όπως εξηγεί ο Τζον Φόλεϊ συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, η εταιρεία είναι περισσότερο από όλα μία εταιρεία τεχνολογίας και όχι μόνο ένα γυμναστήριο. Ο ίδιος κατάλαβε ότι αυτό που αναζητούσε ο κόσμος που ασκείτο ήταν το ομαδικό περιβάλλον. Ετσι δημιούργησε το ποδήλατο αλλά και ηλεκτρονικό περιεχόμενο και στη συνέχεια προσέλαβε γυμναστές, δίνοντας στον κόσμο που επέλεγε το ποδήλατο τη δυνατότητα να γυμναστεί ομαδικά.