Αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση Ραντ

Αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση Ραντ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιχείρησε χθες να αλλάξει τον τόνο της πολιτικής συζήτησης με μια πρωτοφανή μετατόπιση του Συντηρητικού Κόμματος σε κεντρώες θέσεις, μία ημέρα αφότου η υπουργός Εσωτερικών, Αμπερ Ραντ, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με το αίτημα να καταρτίζουν οι βρετανικές επιχειρήσεις λίστες ξένων εργαζομένων ώστε να αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να προσλάβουν Βρετανούς.

«Πρέπει να αποτρέψουμε την πρόσληψη μεταναστών σε δουλειές που μπορούν να κάνουν οι Βρετανοί», είχε δηλώσει η Ραντ. «Η ιδέα να υποβάλλουν οι επιχειρήσεις καταλόγους με τους μη Βρετανούς που απασχολούν είναι αντίθετη με οτιδήποτε αντιπροσωπεύει αυτή η χώρα», απάντησε χθες ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ενώ η καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας, Ταμάρα Ρόχο, διερωτήθηκε πότε θα της ζητηθεί να φορέσει «κίτρινο αστέρι στο μπράτσο».

Κατά τη χθεσινή ομιλία της στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, η Τερέζα Μέι έδειξε ότι εκλαμβάνει την ψήφο υπέρ του Brexit ως κάτι πολύ ευρύτερο από μια έκκληση για περιορισμό της μετανάστευσης. «Αν είστε αφεντικό που κερδίζει μια περιουσία και δεν φροντίζετε το προσωπικό σας, αν είστε διεθνής εταιρεία που θεωρεί τη φορολογία προαιρετική, σας προειδοποιώ», είπε, «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο». Η Μέι ήρθε σε ευθεία αντίθεση με τη Μάργκαρετ Θάτσερ (η οποία είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει κοινωνία, παρά μόνον άτομα), λέγοντας ότι «δεν υπάρχει μόνο το ατομικό συμφέρον» και ότι «οι φόροι είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να ζούμε σε μια πολιτισμένη κοινωνία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή