Τουσκ: Οι σχέσεις με τη Βρετανία θα παραμείνουν φιλικές

Τουσκ: Οι σχέσεις με τη Βρετανία θα παραμείνουν φιλικές

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση γύρω από το Brexit δεν πρόκειται να γίνει στη Σύνοδο της Ε.Ε., επιβεβαίωσε προσερχόμενος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Ντ. Τουσκ απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις έως ότου η Μέι εκκινήσει επισήμως τη διαδικασία του Brexit και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η νέα πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια εχθρική υποδοχή, δηλώνοντας ότι οι σχέσεις θα παραμείνουν φιλικές.

Αναφορικά με άλλα ζητήματα, ο Τουσκ είπε ότι η ΕΕ θα διατηρήσει τις επιλογές της για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τις ενέργειές της στη Συρία και ότι ελπίζει η αντίσταση των Βέλγων στην υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά (CETA) να ξεπεραστεί έως την Παρασκευή και προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η συμφωνία CETA κινδυνεύει να είναι η τελευταία συμφωνία αυτού του είδους για την Ένωση, αν δεν βελτιώσει τις εμπορικές της πολιτικές.

(REYTERS, AFP)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή