Τραμπ: Θα δεχτώ το αποτέλεσμα των εκλογών αν κερδίσω

Τραμπ: Θα δεχτώ το αποτέλεσμα των εκλογών αν κερδίσω

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα δεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών, εάν αυτό είναι «καθαρό» , δήλωσε ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά το τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, όμως, να προσφύγει στη δικαιοσύνη «αν το αποτέλεσμα είναι αμφισβητήσιμο».

«Θα αποδεχτώ πλήρως τα αποτελέσματα αυτών των μεγάλων, ιστορικών εκλογών αν κερδίσω», είπε ο Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Οχάιο. Πρόσθεσε ότι «θα δεχτεί ένα σαφές εκλογικό αποτέλεσμα», διατηρώντας όμως ταυτόχρονα το δικαίωμά του να προσφύγει στη δικαιοσύνη «αν το αποτέλεσμα είναι αμφισβητήσιμο».

Στη διάρκεια του ντιμπέιτ, όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το αποτέλεσμα, ο Τραμπ, που έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι οι εκλογές αυτές είναι «στημένες», απάντησε: «Θα σας πω τότε, Θα σας κρατήσω σε αγωνία», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Κλίντον που χαρακτήρισε «τρομακτική» τη στάση του.

Η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το σχόλιο του Τραμπ ως «τρομακτικό» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι αυτός ο τρόπος που λειτουργεί η δημοκρατία μας». «Στη διάρκεια των τελευταίων 240 ετών είχαμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Εχουμε αποδεχτεί  τα αποτελέσματα εκλογών ακόμη κι αν δεν μας ικανοποιούσαν κι αυτό θα πρέπει να κάνει οποιοσδήποτε συμμετέχει στη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Από την τελευταία τηλεμαχία δεν έλειψαν και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του Τραμπ προς την αντίπαλό του λέγοντας πως πρόκειται για μια «κακιά γυναίκα». Ο Τραμπ κατηγόρησε τους ανθρώπους πίσω από την προεκλογική της εκστρατεία ως «ενορχηστρωτές» των «καταγγελιών από γυναίκες που υποτίθεται πως έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση». Εξάλλου, χαρακτήρισε το Ίδρυμα Κλίντον ως μια «εγκληματική επιχείρηση» και όπως είπε, «αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή η υποψηφιότητα Κλίντον».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή