Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ερντογάν

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά τα επόμενα βήματα στην επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους χθες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα «χαιρέτησε τον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ για να αποσαφηνιστεί το σωστό επίπεδο και η σωστή μορφή της συμμετοχής της Τουρκίας στις προσπάθειες του Συνασπισμού Εναντίον της ISIL στο Ιράκ, και οι δύο ηγέτες βεβαίωσαν την σθεναρή τους υποστήριξη της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι συζητήθηκαν οι επόμενες φάσεις του αγώνα κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Ομπάμα εξήρε την συμβολή της Τουρκίας στον αγώνα, πρωτίστως για την στήριξη που παρέχει στις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών που εκκαθαρίζουν την περιοχή στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας από το ΙΣΙΣ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε την αναγκαιότητα να εκδιωχθούν από την περιοχή όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου του PKK και του ΙΣ και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό η επιχείρηση στην Μοσούλη να διεξαχθεί με ευαισθησία.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως Ερντογάν και Ομπάμα είναι σύμφωνοι στο ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο PKK να βρίσκει καταφύγιο στο Βόρειο Ιράκ.

Και οι δύο εξέφρασαν επίσης την αποφασιστικότητα στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του ΙΣ πρωτίστως σε Συρία και Ιράκ.

Ο κ.Ομπάμα δε εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον διάλογο που διεξάγεται μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ για την κατάλληλη συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή