Πρόσκληση Τραμπ προς την Τ. Μέι για επίσκεψη στις ΗΠΑ «το συντομότερο»

Πρόσκληση Τραμπ προς την Τ. Μέι για επίσκεψη στις ΗΠΑ «το συντομότερο»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε την Τερέζα Μέι να τον επισκεφθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεφωνικής τους επικοινωνίας μετά την ανακοίνωση της νίκης του, ανέφερε την Πέμπτη το γραφείο της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης και ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησαν ότι οι σχέσεις μεταξύ Λονδίνου και Ουάσιγκτον είναι «πολύ σημαντικές και πολύ ξεχωριστές» και ότι «η ενίσχυση αυτών θα αποτελεί προτεραιότητα και για τους δύο», όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τραμπ επισήμανε τις στενές προσωπικές σχέσεις του και τα θερμά αισθήματά του προς την Βρετανία. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως οι ειδικές σχέσεις μεταξύ (των δύο χωρών) θα ενισχύονται ολοένα και περισσότερο», προστίθεται στη συνέχεια της  ανακοίνωσης.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε από την πλευρά της, ότι ελπίζει στην ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων με τις ΗΠΑ, αφού το Λονδίνο ετοιμάζεται για την επικείμενη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή