Ευρωπ. Κοινοβούλιο: Τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζητούν οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες

Ευρωπ. Κοινοβούλιο: Τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζητούν οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν την Τρίτη την Ε.Ε. να διακόψει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, λόγω των συνεχιζόμενων διώξεων, που ασκεί η τουρκική κυβέρνηση μήνες μετά τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

«Το μήνυμά μας προς την Τουρκία είναι ξεκάθαρο: οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη πρέπει να "παγώσουν" άμεσα», τόνισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης κομματικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Επιθυμούμε το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», υποστήριξε, επίσης και ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα.

Ενεργοί στις ένοπλες δυνάμεις οι οπαδοί του Γκιουλέν

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά του υποσχέθηκε εκ νέου να συνεχίσει τις διώξεις σε βάρος των οπαδών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γιουλέν, ο οποίος θεωρείται ιθύνων νους πίσω από το πραξικόπημα.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι οι Γκιουλενικοί παραμένουν εν ενεργεία στο εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία θέση σε αυτήν την στρατιωτική σχολή και τη γη που έχει πνιγεί από το αίμα των μαρτύρων, για εκείνους που πούλησαν τις ψυχές τους στην Πενσιλβάνια, στην αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση ή άλλες παράνομες οργανώσεις».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τη λέξη «Πενσιλβάνια» για να αναφερθεί στους υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή