ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Βιάγκρα για την υψοφοβία στο προεδρικό Μέγαρο

viagraa

Μπλε χαπάκια στον Μπλε Οίκο;

Το γραφείο του πρόεδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν-Χάις, επιβεβαίωσε την Τετάρτη τις αποκαλύψεις βουλευτή της αντιπολίτευσης πως αγόρασε περίπου 360 χάπια στυτικής δυσλειτουργίας στη γενόσημη μορφή τους τον Δεκέμβρη.

Η αναφορά αυτή έχει προκαλέσει φρενίτιδα στο Διαδίκτυο, με το γραφείο του Παρκ να ισχυρίζεται πως τα χάπια αγοράστηκαν για να αντιμετωπιστεί η υψοφοβία υπαλλήλων του προέδρου κατά τα ταξίδια του Παρκ στην Αιθιοπία, την Ουγκάντα και την Κένυα, οι πρωτεύουσες των οποίων βρίσκονται σε υψόμετρο 1 με 2 χιλιόμετρα πάνω από τη θάλασσα.

Τα χάπια δεν χρησιμοποιήθηκαν τελικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του προεδρικού Μπλε Μεγάρου. Οι γιατροί στη Νότια Κορέα μερικές φορές συνταγογραφούν χάπια τύπου Βιάγκρα σε αναρριχητές, διότι πιστεύουν πως βοηθούν στην καταπολέμηση της ζαλάδας λόγω υψομέτρου.

Η αποκάλυψη με τα μπλε χαπάκια δεν είναι το πρώτο πολιτικό σκάνδαλο γύρω από τον Παρκ, ο οποίος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο καθαίρεσης, καθώς η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για παράνομες δραστηριότητες που υποσκάπτουν το έργο της κυβέρνησης.