ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Η Τουρκία έχει κουραστεί να κυνηγάει την Ευρώπη»

erntogan-i-toyrkia-echei-koyrastei-na-kynigaei-tin-eyropi-2163616

«Όταν η Ε.Ε. τηρήσει τις υποσχέσεις της για απελευθέρωση της βίζα, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τότε και η Τουρκία θα δείξει καλές προθέσεις», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη.

Ο κ. Ερντογάν μιλώνας σε μία ομάδα τοπικών ηγετών στη διάρκεια συνάντησής τους στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα, ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία «έχει κουραστεί να κυνηγάει την Ευρώπη».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η Άγκυρα θέλει να διατηρήσει τις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις με Ρωσία, Ιράν, Κίνα και Κεντρική Ασία στο «υψηλότερο δυνατό επίπεδο», αλλά δεν αντιμετωπίζει τις καλές σχέσεις με την Ανατολή ως «εναλλακτική» στις καλές σχέσεις με τη Δύση.

Παράλληλα, δήλωσε πως προετοιμάζει μία σοβαρή εκκαθάριση στους δημόσιους οργανισμούς, τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο, λόγω ύποπτων σχέσεων μεταξύ προσώπων των παραπάνω φορέων και οργανώσεων προσκείμενων στον Φετουλάχ Γκιουλέν και το ΡΚΚ.