ΚΟΣΜΟΣ

La Repubblica: O Πάντοαν είναι από τους επικρατέστερους για την πρωθυπουργία

la-repubblica-o-pantoan-einai-apo-toys-epikratesteroys-gia-tin-prothypoyrgia-2164268

Στην απουσία του ιταλού υπουργού Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν από το σημερινό Eurogroup αναφέρεται η εφημερίδα La Repubblica. Στην συνεδρίαση των υπουργών Oικονομικών της Ευρωζώνης, την Ιταλία εκπροσωπεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Oικονομικών της Ρώμης, Βιντσέντσο Λα Βία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απουσία αυτή οφείλεται στην επικείμενη παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και της κυβέρνησής του, αλλά και στο ότι ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα θα μπορούσε να αναθέσει ακόμη και σήμερα εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Ως γνωστόν, δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τον Πάντοαν να συμπεριλαμβάνεται στους επικρατέστερους υποψήφιους για την πρωθυπουργία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. 

Η La Repubblica εκτιμά πάντως ότι η απουσία του Πάντοαν από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης δεν βοηθά την χώρα, από την στιγμή που ο ιταλικός προϋπολογισμός για το 2017 είναι ακόμη υπό εξέταση και το Eurogroup ετοιμάζεται πιθανότατα να ζητήσει από την Ιταλία μείωση των δαπανών του δημοσίου.