Ο Ντι Κάπριο παραδίδει μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης στους Τραμπ

Ο Ντι Κάπριο παραδίδει μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης στους Τραμπ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η επικεφαλής του ιδρύματός του συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να συζητήσουν πως η δημιουργία θέσεων εργασίας οι οποίες αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος θα μπορέσει να τονώσει την οικονομία.

Σε δήλωσή του στον τύπο, ο Τέρι Τάμμινεν, διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος «Leonardo DiCaprio Foundation» (LDF), επιβεβαίωσε τη συνάντηση.

Ο Τάμμινεν ανέφερε ότι μαζί με τον Ντι Κάπριο έκαναν μια παρουσίαση στον Τραμπ, την κόρη του Ιβάνκα και άλλα μέλη του επιτελείου του επόμενου προέδρου για το πως η επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσε να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα λίγες ημέρες πριν ο οσκαρικός ηθοποιός είχε συναντηθεί ξανά με την Ιβάνκα Τραμπ για να της δωρίσει ένα αντίτυπο του ντοκυμαντέρ του «Πριν την Πλημμύρα» (Before the Flood). Είναι η δεύτερη ταινία του Ντι Κάπριο που αφορά στην κλιματική αλλαγή. Ο ηθοποιός έχει καταστήσει σαφές το έντονο ενδιαφέρον του για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από τη μακροχρόνια δράση του Ιδρύματός του όσο και από την προσωπική του δράση.

Η συνάντηση έγινε λίγες ώρες πριν ο Τραμπ ανακοινώσει πως διόρισε τον Σκοτ Προύιτ, Εισαγγελέα της Οκλαχόμα και σκεπτικιστή στα θέματα της περιβαλλοντικής επιστήμηες, ως τον επόμενο διοικητή της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας. Η κίνηση αυτή μάλιστα ερμηνεύθηκε ως ένα σημάδι πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα επιχειρήσει να ανατρέψει το σύνολο της περιβαλλοντικής πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα.

Ο Προύιτ έχει αναφέρει πολλές φορές πως αμφιβάλλει κατά πόσον η ανθρώπινη δραστηριότητα συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή, ενώ έχει πει πως η περιβαλλοντική νομοθεσία είναι «παράνομη και υπερβολική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή