ΚΟΣΜΟΣ

Ο βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι ζωντανός στη Μοσούλη σε βίντεο προπαγάνδας

o-vretanos-dimosiografos-tzon-kantli-zontanos-sti-mosoyli-se-vinteo-propagandas-2164655

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, βίντεο που δείχνει ζωντανό στη Μοσούλη τον βρετανό δημοσιογράφο Τζον Κάντλι, ο οποίος είχε απαχθεί στη Συρία πριν από τέσσερα χρόνια μαζί με τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.Το προπαγανδιστικό βίντεο που μεταδόθηκε από το δίκτυο Amaq δείχνει έναν αποστεωμένο Κάντλι να μιλά στα αγγλικά στην κάμερα σαν να μεταδίδει ρεπορτάζ, όπως και στα προηγμούμενα βίντεο στα οποία έχει εμφανισθεί.

Δεν υπάρχει ημερομηνία στο βίντεο, αλλά οι κατεστραμένες γέφυρες που φαίνονται πίσω από τον βρετανό όμηρο δείχνουν ότι βίντεο έχει μαγνητοσκοπηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός που συνδράμει τις ιρακινές δυνάμεις στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης έχει καταστρέψει πολλές γέφυρες στο κέντρο της ιρακινής πόλης τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Τζον Κάντλι απήχθη μαζί με τον Τζέιμς Φόλεϊ καθώς κάλυπταν τον πόλεμο στη Συρία τον Νοέμβριο 2012. Ο Τζέιμς Φόλεϊ ήταν ο πρώτος μεγάλης σειράς ομήρων που αποκεφαλίσθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.