Γκορμπατσόφ: Η Δύση έχει μετατρέψει τη Ρωσία σε «αποδιοπομπαίο τράγο»

Γκορμπατσόφ: Η Δύση έχει μετατρέψει τη Ρωσία σε «αποδιοπομπαίο τράγο»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει ανάγκη συνεργασίας μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον, αλλά αυτό είναι δύσκολο να πραγματωθεί, όταν η Ρωσία αντιλαμβάνεται ότι «την κλέβουν», δήλωσε ο τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο A.P. Ο Γκορμπατσόφ τόνισε ότι η Δύση έχει μετατρέψει τη Ρωσία σε «αποδιοπομπαίο τράγο» εδώ και αρκετό διάστημα με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναπόφευκτες επιπτώσεις.

«Παρενοχλούν τη Ρωσία με κατηγορίες για τα πάντα και πλέον υπάρχουν αντιδράσεις στη χώρα απέναντι σε αυτό», είπε ο ίδιος, αν και διευκρίνισε ότι αυτό δε σημαίνει πως η Μόσχα δεν επιθυμεί τη συνεργασία με την Ουάσιγκτον.

Ο Γκορμπατσόφ εκτίμησε ότι η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης χρονολογείται από την περίοδο της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης. «Έτριβαν τα χέρια τους λέγοντας “ Τι ωραία! Προσπαθούσαμε να κάνουμε εδώ και δεκαετίες κάτι για την ΕΣΣΔ και έφαγε τον εαυτό της!”», υποστήριξε ο τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, υπογραμμίζοντας τη θριαμβολογία της Δύσης ως κεντρικό πρόβλημα στις σχέσεις με την Ρωσία.

Ανεξαρτήτως, ο ίδιος τόνισε ότι τα δύο κράτη πρέπει να αναπτύξουν τις σχέσεις τους, καθώς είναι «τόσο σημαντικές και αφορούν και όλους τους άλλους». «Κατ’ επέκταση πρέπει να λάβουμε τα συμφέροντα των άλλων υπόψη μας», είπε.

«Ο κόσμος χρειάζεται τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να συνεργάζονται. Μαζί μπορούν να ηγηθούν του κόσμου… σε ένα νέο μονοπάτι», δήλωσε.

«Εάν δε συνεργασθούμε, εάν δεν ενώσουμε τις προσπάθειές μας και δε συνομιλήσουμε, όλοι θα οπλισθούν», συμπλήρωσε. 

Θετικά ήταν τα σχόλια του για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι έχει αποδείξει ότι είναι ένας άξιος πρόεδρος. «Εχει ελάχιστη πολιτική εμπειρία, αλλά ίσως αυτό είναι καλό», πρόσθεσε για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή