Συγκοινωνιακό χάος και οργή από Λονδρέζους

Συγκοινωνιακό χάος και οργή από Λονδρέζους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Χάος στις μετακινήσεις τους αντιμετώπισαν χθες εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του Λονδίνου και των δυτικών προαστίων του, εξαιτίας της απεργίας μηχανοδηγών των σιδηροδρόμων προς τη Νότια Αγγλία και το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, η οποία προκάλεσε τα μεγαλύτερα συγκοινωνιακά προβλήματα των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Οι μηχανοδηγοί της ιδιωτικής εταιρείας Southern Rail, η οποία διαχειρίζεται τα τρένα από το κέντρο του Λονδίνου στο Γκάτγουικ και στο Μπράιτον της Νότιας Αγγλίας, ξεκίνησαν χθες την 48ωρη απεργιακή τους κινητοποίηση, με αίτημα τη διατήρηση της θέσης του προϊσταμένου συρμού. Ο υπάλληλος αυτός έχει ως καθήκον να ανοίγει και να κλείνει τις πόρτες του συρμού. Η Southern, ιδιοκτησίας της βρετανικής Go-Ahead και της γαλλικής Keolis, είναι η μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία της Βρετανίας, ενώ χθες και σήμερα κανένα από τα 2.284 προγραμματισμένα της δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Οι χρήστες της Southern υφίστανται ήδη εδώ και μήνες αλλεπάλληλες ακυρώσεις δρομολογίων και μεγάλες καθυστερήσεις, εξαιτίας αιφνίδιων «ασθενειών» μελών του προσωπικού, αλλά και των απεργιακών κινητοποιήσεων των προϊσταμένων συρμού. Εξοργισμένοι επιβάτες έλεγαν χθες, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι έχασαν τις δουλειές τους ή αναγκάσθηκαν να παραιτηθούν, εξαιτίας των καθυστερήσεων και των ακυρώσεων των τελευταίων μηνών. Αποδέκτες της οργής του επιβατικού κοινού ήταν πρωτίστως η κυβέρνηση Μέι, αλλά και τα συνδικάτα Aslef και RMT.

Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι η Southern επιθυμεί να καταργήσει εξ ολοκλήρου τους προϊσταμένους συρμού, απειλώντας με τον τρόπο αυτόν την ασφάλεια των επιβατών. Η εταιρεία, από τη μεριά της, διατείνεται ότι τα σχέδια εκσυγχρονισμού δεν απειλούν καμία θέση εργασίας. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση εγκατάλειψε τους επιβάτες, ενώ ο υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ απέδωσε πολιτικά κίνητρα στην απεργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή