Συρία: Νέα εκεχειρία και εκκένωση του Χαλεπίου

Συρία: Νέα εκεχειρία και εκκένωση του Χαλεπίου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιχείρηση για την οργάνωση της αποχώρησης των μαχητών από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, έχει αρχίσει, σύμφωνα με δήλωση επίσημης συριακής πηγής στο Reuters.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι μια νέα εκεχειρία εφαρμόζεται στο Χαλέπι από τις 02:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters, ότι δεν ακούγονται πυροβολισμοί από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι ζητήθηκε η συνδρομή της ίδιας, αλλά και της Συριακής Ερυθρής Ημισελήνου, στην επιχείρηση εξόδου των τραυματιών από το Χαλέπι.

Τόσο ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, όσο και η Συριακή Ερυθρή Ημισέληνος, έχουν σε ετοιμότητα 100 εθελοντές και 10 ασθενοφόρα στο Χαλέπι.

Την Τετάρτη ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρονται να συμφώνησαν ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία για την οργάνωση κοινής προσπάθειας απομάκρυνσης των πολιτών και των αντικυβερνητικών δυνάμεων από το ανατολικό Χαλέπι το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με πηγή της τουρκικής προεδρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή