Σε αργία έθεσε εαυτόν ο δήμαρχος του Μιλάνου

Σε αργία έθεσε εαυτόν ο δήμαρχος του Μιλάνου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Ερευνα διέταξαν χθες οι εισαγγελικές αρχές των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ιταλίας, της Ρώμης και του Μιλάνου, με τον δήμαρχο της δεύτερης να θέτει εαυτόν σε αργία και στενό σύμβουλο της δημάρχου της Ρώμης να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζουζέπε Σάλα, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας που αφορά τα συμβόλαια διοργάνωσης της Διεθνούς Εκθεσης Expo 2015.

«Παρότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το αντικείμενο της έρευνας, αποφάσισα να τεθώ οικειοθελώς σε αργία από τις αρμοδιότητές μου ως δημάρχου», είπε ο Σάλα, μέλος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Τζεντιλόνι, έξι μόλις μήνες αφότου ανέλαβε τη δημαρχία της μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Στη Ρώμη, πηγές της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι ο Ραφαέλε Μάρα, συνεργάτης της δημάρχου Βιρτζίνια Ράτζι, μέλος του λαϊκίστικου Κινήματος των 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, συνελήφθη χθες ως ύποπτος διαφθοράς, στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς για αγοραπωλησία ακινήτων από το 2013, η οποία όμως δεν εμπλέκει άμεσα τη δήμαρχο. Στο Μιλάνο, η διοργάνωση της Expo 2015 αμαυρώθηκε από περιστατικά διαφθοράς, που οδήγησαν στη σύλληψη πολλών ανώτατων στελεχών της οργανωτικής επιτροπής το 2014 και στην αποκάλυψη των στενών σχέσεων μεταξύ επιχειρηματικού κόσμου,  Από τη μεριά της, η δημαρχία της Ράτζι στη Ρώμη έχει αντιμετωπίσει προβλήματα, με παραιτήσεις ανώτατων αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης και σκληρές μάχες στο εσωτερικό τού δήθεν αντισυστημικού Κινήματος των 5 Αστέρων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή