Λαβρόφ: Οι εμπνευστές της δολοφονίας δεν θα σταματήσουν την εξομάλυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων

Λαβρόφ: Οι εμπνευστές της δολοφονίας δεν θα σταματήσουν την εξομάλυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι εμπνευστές αυτής της δολοφονίας δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν την πορεία εξομάλυνσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων», τονίζει ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος χτες αργά τη νύχτα ευχαρίστησε τους εκατοντάδες Μοσχοβίτες που παρά το κρύο και το περασμένο της ώρας έσπευσαν να καταθέσουν λουλούδια μπροστά από το κτίριο του ΥΠΕΞ, στην πλατεία Σμολιενσκ, στη μνήμη του δολοφονημένου πρέσβη.

Παράλληλα καταδίκασε τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη λέγοντας ότι στόχος ήταν να παρεμποδιστεί η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία στη Συρία.

«Θα λάβουμε τέτοια μέτρα στη σημερινή συνάντηση που θα καταστήσουν αδύνατο για όσους βοήθησαν να οργανωθεί το συγκεκριμένο έγκλημα να υλοποιήσουν τα σχέδια τους», είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ αναφέροντας ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη δολοφονία. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να εντείνουν τη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε ο Ρώσος ΥΠΕ και σήμερα, λίγο πριν την τριμερή συνάντησή του με τον Τούρκο και Ιρακινό ομόλογό του στη Μόσχα, για να συζητήσουν τις περαιτέρω δράσεις των τριών κρατών σχετικά με το Χαλέπι.

«Χρειάζεται να ερευνηθεί κάθε λεπτομέρεια της δολοφονίας», σημείωσε ο κ. Λαβρόφ, ενώ προσέθεσε πως «είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για την άμεση αντίδρασή της στο περιστατικό».

«Η χθεσινή δολοφονία καθιστά τον σημερινό μας διάλογο ακόμα πιο επίκαιρο και απαραίτητο», σημείωσε ο Λαβρόφ, ενώ προανήγγειλε ότι στη συνάντηση θα ληφθούν δραστικά μέτρα στο θέμα της Συρίας.

«Ελπίζω ότι οι διαπραγματευτές μας, καθώς και η προσεχής τριμερής συνάντηση μαζί με τον ιρανό ομόλογό μας θα επιτρέψουν να καταλήξουμε σε συμφωνίες που θα συντείνουν στην προώθηση της διαδικασίας διευθέτησης της στη Συρία (…) αλλά χωρίς να γίνουν οποιεσδήποτε παραχωρήσεις στους τρομοκράτες», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Αργότερα σήμερα, ο Λαβρόφ θα έχει διαβουλεύσεις για την κατάσταση στη Συρία με τον ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Στο τέλος των συνομιλιών αυτών, θα διεξαχθεί τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή